Луганська міліція вполювала в Інтернеті сучасного пірата

Вівторок, 22 жовтня 2013, 09:21
Власник сайту - мешканець Луганська 34 років порушував авторські права величезної кількості виконавців, фірм і корпорацій і працював не "за ідею". Він заробляв на показі рекламних банерів, кліках на посилання сторонніх ресурсів, а також отримував виплати з файлообмінників, з якими співпрацював. Саме на ці файлообмінники луганчанин заливав весь піратський контент, доступний для скачування через посилання на його сайті.
Луганська міліція вполювала в Інтернеті  сучасного пірата

Загалом абсолютно безкоштовно для скачування всім користувачам були доступні 227 тисяч одиниць піратського контенту. Щоб підвищити рейтинг сайту, збільшити відвідуваність і, відповідно, заробітки, його власник створив відкриту групу у соцмережі "ВКонтакте", а також розміщував рекламу на електронних дошках оголошень.

У ході проведення негласних слідчих дій співробітниками Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю (УДСБЕЗ) був задокументований факт незаконного розповсюдження через зазначений сайт програмного забезпечення корпорації  "Autodesk Inc.". Лише названій корпорації  луганчанин тільки цим фактом завдав збитків на 30 тис. грн.

Дії порушника кваліфіковані за ч. 1 статті 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу (від 3400 до 17 000 гривень), виправних робіт або позбавлення волі на строк до 2 років.

 

comments powered by HyperComments