Огидний запах від Межигірря досягнув Донецька

Неділя, 3 листопада 2013, 14:54
1 листопада у Донецьку під час показу документального альманаху "Відкритий доступ" невідомі розлили смердючу рідину, через що глядачів довелося вивести з зали. За словами свідків, біля калюжі з неприємною рідиною сидів чоловік, який саме за кілька хвилин після початку показу залишив приміщення.
Огидний запах від Межигірря досягнув Донецька

«Ми вважаємо що зрив фільму відбувається через те, що перша новела розповідає про корупційну оборудку з резиденцією Межигір’я, в якій мешкає президент Янукович, - заявила учасниця Руху «Стоп Цензурі!»  Наталя Соколенко. – Проте, провокатори щоразу запізнюються на показ і ми встигли показати в Донецьку цю новелу». 

За словами журналістки, наразі на місці працює міліція. Двоє співорганізаторів показу – Тетяна Пеклун та Антон Кушнір – звернулися до лікарні із ознаками отруєння. Організатори заходу просять допомогти розпізнати невідомого, який зірвав показ фільму про доступ до публічної інформації. 

Фільм-альманах "Відкритий доступ" складається з 5 новел - "Межигір'я", "Афганець", "Школа", "Будинок з химерами", "У кутку", - події яких розгортаються після набуття чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації». Показ фільму, що традиційно супроводжується дискусією за участі громадських активістів та журналістів, неодноразово зривався через повідомлення про замінування зали, відсутність електрики, провокації з боку невідомих  тощо. 

comments powered by HyperComments