У місті Горлівка побудують першу мечеть

Понеділок, 4 листопада 2013, 17:12
У Горлівці - місті обласного значення Донеччини з населенням чверть мільйона жителів на пожертви пересічних мусульман буде побудована соборна мечеть. Вже визначено місце, де розташують культову споруду - на вулиці Горького в Центрально-Міському районі.
У місті Горлівка побудують першу мечеть

Як розповів муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд-хазрат Ісмагілов, земля під майбутню мечеть вже викуплена, на збір коштів для купівлі ділянки пішло близько півроку .

«На ній розташовувався двоповерховий недобуд, який довелося знести і почати будівництво з нуля, з фундаменту» , - повідомив Саїд- хазрат. - Оскільки це буде перша мечеть у Горлівці, вона ж стане і соборною - головною міською мечеттю. Коли добудуємо - важко сказати, все залежить від пожертвувань. Зібрали трохи грошей - замовили архітектурний проект, знову зібрали - залили фундамент. Після закінчення будівництва вся довколишня територія буде облагороджена, все буде чисто, красиво і відповідати статусу культурного центру».

Мечеті вже діють у кількох містах Донецької області: у Донецьку, Макіївці, Маріуполі, Сніжному, Торезі, Шахтарську та Костянтинівці.

 

comments powered by HyperComments