Луганські підприємці знову ледь не зірвали сесію міської ради

Четвер, 7 листопада 2013, 17:02
Вчора депутати Луганської міськради 30 пунктів порядку денного сесії розглядали під акомпанемент ревіння мегафону та вигуки торговців-протестувальників.
Луганські підприємці знову ледь не зірвали сесію міської ради

Перед сесією біля будинку міськради мітингували представники Радикальної партії Олега Ляшка и торговці Центрального ринка, з орендодавцем яких на минулій сесії не продовжили договір. Ще одна група людей обурювалась якістю комунальних послуг в місті.

Протестувальникам вдалося потрапити до сесійного залу, де вони вимагали надати їм слово. Але депутати вирішили працювати за попереднім планом, а міський голова  Кравченко пообіцяв надати «гостям» слово наприкінці засідання. Торговців це не втішило і вони поводились дуже галасливо.

Нарешті можливість виступити отримав керівник організації «Народний фронт» Григорій Пригеба. Він повідомив, що рішення минулої сесії про розрив угоди з ТОВ «Зоря», яка орендувала землю біля входу до луганського Центрального ринку (так звані Харківські ряди), зараз оскаржено в суді. Він просив депутатів не гнати підприємців до завершення судових процедур (Пригеба також зізнався, що належить до складу засновників названої фірми).

За словами Г. Пригеби, заступник луганського мера Антоніна Кузьменко чинить тиск на людей і переконує їх перенести торгівлю на територію за магазином «Дитячий світ», яка на їх думку, не зручна для торгівлі. Лідер торговців також вимагав усунути Кузьменко від виконання обов’язків.

Після виступу Пригеби депутати закрили сесію. А один з депутатів навіть запропонував звернутись до прокуратури щодо оцінки законності  дій мітингувальників, які заважають працювати міській раді вже другу сесію поспіль.

comments powered by HyperComments