Жителі прикордонної Луганської області масово кинулись оформлювати закордонні паспорти

Середа, 13 листопада 2013, 17:24
Про це розповів селищний голова селища Сєверний, підпорядкованого міський раді Краснодона Віктор Чучко [у цьому селищі розташований місцевий пункт пропуску "Сєверний — Донецьк" на кордоні з Росією].
Жителі прикордонної Луганської області масово кинулись оформлювати  закордонні паспорти
"Сьогодні всі в селищі кинулись оформлювати закордонпаспорти. Вже сформувалась черга до січня 2014 року. Але для чого ажіотаж? Від Донецька ( - це невелике місто Ростовської області Російської Федерації) нам відгороджуватися немає сенсу, адже колись пів-Донецьку працювало на нашій шахті. Я це точно знаю, тому що на той час працював начальником дільниці. Сьогодні населення фактично взаємоінтегрувалося, родичі живуть по обидва боки кордону і їх життя проходить  і тут, і там", - сказав Чучко.
За його словами, список черговиків для отримання закордонпаспортів уже розписаний до січня 2014 року.
Як зазначають спеціалісти, проблем з бланками закордонних та українських паспортів немає. Чекати закордоний паспорт доводиться 30-45 днів, внутрішній паспорт - місяць. Але за робочий день один спеціаліст міграційної служби може прийняти біля 15 осіб.
Росія та Україна вже виробляють на рівні зовнішньполітичних відомств питання про взаємний в'їзд громадян за закордонними паспортами.
Раніше керівник МЗС  РФ Сергій Лавров після зустрічі зі своїм українським колегою Леонідом Кожарою висловив думку, що за кордон необхідно їздити саме за закордонними, а не внутрішніми паспортами.
comments powered by HyperComments