Господь індустріальний, Творець машин і дротів. Донецьке православ'я вже не відокремлене від машинобудування

Вівторок, 19 листопада 2013, 20:22
ПАТ "Артемівський машинобудівний завод "ВІСТЕК" відомий як великий виробник електродів для зварювання, дротів, інструментів, ланцюгів для гірничої промисловості. Але це підприємство першим на Донеччині вийшло за межі творення виключно матеріального і започаткувало виробництво "духовне".
Господь індустріальний, Творець машин і дротів. Донецьке православ'я вже не відокремлене від машинобудування

При заводі  "ВІСТЕК"  в приміщенні колишнього бюро перепусток створили молельну кімнату [- конфесії, звичайно, цілком правильної, щоб продукція не втрачала  канонічності]. Нове для заводу виробництво - духовне  - має грати свою серйозну допоміжну роль в розвитку профільної діяльності Приватного акціонерного товариства. 

«Тепер кожний співробітник може зайти сюди, щоби помолитися про добробут заводу, який дає засоби до існування», - заявила на відкритті Валентина Долінська, заступник директора по маркетингу. Вона назвала подію святом духовності.

На  "святі духовності":  представлені особи всякого званія - від мастерових, від купецтва, і  "господин урядник" тут

На урочистому відкритті  виступив отець Сергій, який благословив «малий храм», міський голова Артемівська Олексій Рева та директор "ВІСТЕК"  Микола Ятченко. О. Рева подякував керівництву  заводу за створення «малого храму», де можна, за словами мера, порадитися з богом та сцілитися, і сказав, що вважає появу молельної кімнати не даниною моді, а поверненням до витоків [- чому це шлях до витоків зупинено на половині, чи не варто рушити далі - до волхвів, поклоніння вогню, воді, вітрам?]. 

У свою чергу, М.Ятченко зізнався, що ідея створення молельні прийшла керівництву заводу на одній з нарад, а згодом на кошти начальників цехів і керівників заводу  її  здійснили за настановами отця Сергія. "Керівники висловили пропозицію зробити на заводі святе місце" - сказав директор.

Творці  "святого місця"  без відриву від прибутків

 

comments powered by HyperComments