Донецькому меру Олександру Лук'янченку згадався 2004-й і привидівся сепаратизм

Вівторок, 26 листопада 2013, 15:38
Мер Лук'янченко не схвалює рішень деяких органів місцевого самоврядування Західної України про підтримку підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. "Я просто вам нагадаю 2005 рік, коли тільки проходила в Луганській області, ви знаєте в якому місті, без заяв, без нічого, тільки проходила нарада - з'їзд проходив і було заведено скільки кримінальних справ. Тому я не можу коментувати це", - сказав він.
Донецькому меру Олександру Лук'янченку згадався 2004-й і привидівся сепаратизм

"Просто нарада", яку згадав міський голова Донецька, - це відомий з'їзд у місті Сєвєродонецьк Луганської області 28 листопада 2004 року, в розпал Помаранчевої революції. Прихильники кандидата в президенти Віктора Януковича тоді закликалии створити нову південно-східну українську державу.

Лук'янченко заявив, що не має наміру робити будь-яких заяв про те, що влада міста підтримує інтеграцію в Митний союз, бо це не входить в їх повноваження. "Клоунаду з цього питання не треба влаштовувати", - сказав мер.

//www.istpravda.com.ua

Однак, за його словами, більшість жителів Донецька підтримують інтеграцію України з країнами Митного союзу. Донецький міський голова послався на результати соціологічного дослідження, яке, за його словами, проводила компанія ДІАЦ. "Соціологічне опитування, що було проведено на території міста Донецька, говорить про те, що 57.5% (мешканців) сьогодні віддають перевагу Митному союзу Білорусії, Казахстану і Росії, інтеграції з ЄС - 27.2% і 15.3% - ті люди, які не визначились у своєму ставленні в цьому питанні", - сказав він.

 

 

 

comments powered by HyperComments