Європа в душах українців, а не в урядових паперах. Краще з розумним загубити, ніж з Януковичем знайти...

П'ятниця, 29 листопада 2013, 14:29
Сьогодні на Саміті східного партнерства у Вільнюсі Україна провалила підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Про це з місця подій спеціально для Порталу NGO.DONETSK.UA. повідомив Сергій Ткаченко, голова правління Донецької обласної організації ВГО "Комітет виборців України", який перебуває у Вільнюсі на Форумі громадянського суспільства Східного Партнерства від України.
Європа в душах українців, а не в урядових паперах. Краще з розумним загубити, ніж з Януковичем знайти...

"Так, Янукович провалив підписання Угоди з ЄС. Дива не сталось, хоча багато хто на нього і сподівався, - говорить Сергій Ткаченко. - Але навіть в цій ситуації Україна отримала більше, ніж можна було очікувати. Україна отримала свідоме суспільство, яке тепер чітко розуміє, чого воно хоче. Україна отримала ідею, яка об’єднала більшість громадян. Українці отримали моральну підтримку та солідарність громадян багатьох європейських країн. Українське суспільство сьогодні – це взірець та приклад, з якого починають свої виступи більшість європейських експертів та політиків". 

"Україна пройшла очищення від марних сподівань на те, що хтось нам допоможе: влада, опозиція, політики, лідери тощо, - продовжує громадський діяч. -  Прийшло усвідомлення, що єдиний правильний принцип – це опора на себе – і тепер ми відчуваємо власну силу. Навіть сьогодні, коли В.Ф. показово не підписав Угоду про асоціацію, європейські політики більш впевнені в європейському майбутньому України ніж декілька тижнів тому, коли формально ми ще рухались у напрямку підписання. І ця впевненість базується на тому, що активність, свідомість та солідарність українців наближає той час, коли вибір напряму розвитку держави не буде залежати від волі однієї людини". 

"Що стосується Віктора Федоровича – це яскравий приклад того, що не можна інтегруватись в Європу, коли у тебе не має наміру бути європейцем, - підсумовує Сергій Ткаченко. - «Не можна увійти у відкриті двері, якщо ти сидиш за кермом автомобіля». Кожен мислить та приймає рішення через призму власних цінностей. Янукович вважає, що в процесі Євроінтеграції головне – гроші. Я радію тому, що не ця людина приведе Україну в Європу, не це прізвище повинно бути в підручниках історії моїх дітей та онуків. Для України все тільки починається!!! Наше майбутнє – в наших руках!"

comments powered by HyperComments