Школи сіл та містечок Сходу України представили свої нові сайти

Середа, 4 грудня 2013, 08:47
У Луганську на зустрічі «Віртуальний навчальний заклад: обмін досвідом створення сайту» вчителі презентували нові сайти своїх навчальних закладів. За два місяці школам вдалося створити нові сайти або запровадити значні зміни на діючих. В зустрічі брали участь вчителі семи навчальних закладів з сіл та малих промислових міст Луганської, Донецької та Харківської областей.
Школи сіл та містечок Сходу України представили свої нові сайти

Захід надав можливість освітянам наочно продемонструвати як їм вдалося реалізувати складені плани розвитку сайтів та застосувати знання та поради, що були отримані ними у вересні на семінарі-тренінгу з функціонування шкільних сайтів. Чотири школи представили свої оновлені сайти. Колективам закладів вдалося передивитися та внести значні зміни до структури та змісту сайтів, залучити до їх роботи нових вчителів, школярів, випускників. 

«Деякі школи не тільки кардинально поміняли меню сайту, об’єднавши схожі розділи та додавши нові, а й майже повністю змінили описи сторінок. Рубіжанська ЗОШ № 3 з Луганської області залучила партнерські установи свого мікрорайону до роботи сайту, зокрема створивши розділ "Консультації дільничного".

Вчителям Куртівській НВК з Донецької області та Красноріченської ЗОШ з Луганської області вдалося створити на сайті окремі сторінки зі своїми методичними розробками. Однак найважче було тим двом школам та дитячому садку, яким довелося створювати свої сайти з «нуля». Є й такі, як Новочернещинська ЗОШ з Харківщини, яка не тільки вдосконалила свій діючий сайт, але й створила для своєї школи та громадської організації нові сайти на іншій програмній основі. Успішні рішення, запроваджені учасниками на сайтах, увійдуть у якості прикладів у брошуру, присвячену шкільним сайтам» – ділиться вдалими наробками шкіл та планами Оксана Дрєпіна, організаторка заходу, заступниця голови Східноукраїнського центру громадських ініціатив (СЦГІ). 

Детальні обговорення та взаємоаналіз сайтів шкіл на зустрічі допомогли учасникам об’єктивно оцінити результати своєї двохмісячної роботи та спланувати подальші кроки з покращення шкільних інтернет-представництв. 

Необхідно зазначити, що двом школам відділами освіти було запропоновано взяти участь у проведенні для освітян місцевих шкіл районних/міських навчальних семінарів щодо створення та забезпечення ефективної роботи шкільних сайтів. 

Захід був проведений СЦГІ у партнерстві з Алуштинською міською громадською організацією «Новус» та Луганським обласним центром підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень. Зустріч є частиною проекту «Укріплюємо зв’язки між школою та громадою», який фінансово підтриманий програмою Малих грантів Корпусу Миру. 

comments powered by HyperComments