Правові консультації для громадян, які судяться з державними установами

Середа, 18 грудня 2013, 13:13
16 грудня 2013 р. у Донецьку відбулася прес-конференція представників Донецької обласної організації ВГО «Комітету виборців України». Були презентовані проміжні результати правозахисного проекту «Правова підтримка та просвіта для вразливих верств населення через мережу стаціонарних та мобільних громадських приймалень».
Правові консультації для громадян, які судяться з державними установами

 

«Реалізовуючи цей проект ми, насамперед, хочемо захистити права звичайного громадянина, допомогти йому розібратися у законодавстві. Показати іншим громадянам на прикладах, що вони реально можуть захистити свої права, навіть якщо іншою стороною у спорі є державний орган або посадова особа», - заявив на прес-конференції юрист організації Віталій Щебельський. 

Як приклад, Щебельський навів справу за позовом жительки міста Макіївка до управління Пенсійного фонду України, яке, всупереч нормам закону та з численними порушеннями, нарахувало жінці суми єдиного соціального внеску і склало платіжні вимоги щодо виплати заборгованості по оплаті цих сум. Рішенням суду першої інстанції, яке було залишено без змін судом апеляційної інстанції, позов було задоволено і скасовано платіжні вимоги до позивачки. 

Керівник напрямку "Адвокасі та захист прав" Тетяна Дурнєва зазначила: «Проект надає правову підтримку, зокрема в сфері адміністративного судочинства, що є вкрай актуальним на даному етапі розвитку України. Адже саме адміністративне судочинство покликане розв’язувати непорозуміння/конфлікти між громадянином і державою, а саме спори з приводу: 

• проведення мітингів, демонстрацій; 
• порушення виборчого законодавства, 
• прийняття на державну службу, проходження і звільнення з неї, 
• доступу до інформації 
• виконання судових рішень 
• нарахування податків 
• виконання судових рішень». 

В громадській приймальні

//administr-law.org.ua

Постійно проектом надається правова допомога в громадських приймальнях, більш детальна інформація на сайті «Захисти своє право!» за адресою

Громадські  приймальні «Захисти своє право!» працюють в обласних організаціях  "Комітет виборців України" в Донецьку, Дніпропетровську, Рівному, Черкасах.


Проект діє за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

comments powered by HyperComments