Донеччина пересувна європейська: автопробігом по містах

Четвер, 19 грудня 2013, 00:24
У Донецьку 18 грудня стартував автопробіг по всій області на підтримку Євромайдану. Колона автомобілів, прикрашених державними прапорами України і прапорами Євросоюзу, вирушила від донецького Євромайдану (площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку).
Донеччина пересувна європейська: автопробігом по містах

«Нас чекають активісти Костянтинівки, Дружківки, Краматорська та Слов'янська. У кожному місті ми будемо зупинятися, щоб разом з місцевими громадськими діячами та представниками політичних партій провести мітинги на підтримку вимог київського Євромайдана», - заявила голова Донецької міської організації політичної партії  УДАР  Вольга Шейко. 

За її словами, географія місцевих євромайданів постійно розширюється - все більше і більше донеччан готові відкрито висловлюватися проти чинного режиму і відстоювати свої конституційні права.

Автоколона дійсно проїхала містами Дружківка, Констянтинівка, Краматорськ та Слов'янськ, - розповів один з активістів Роман Хузяхметов. - Всюди провели невеликі мітинги, роздавали агітаційний матеріал". Але в останньому місті автопробіг зіткнувся зі спробою блокування: площа, куди їхали авто колони, була заблокована комунальною технікою: сміттєвозами. бульдозерами, кранами. Юрба людей з синіми та червоними партійними прапорами скупчилась перед Слов'янською міською радою. Разом з противниками автопробігу була і міська голова Неля Штепа, скандально відома на всю країну брутальною лайкою на адресу журналістів і громадян.

Зрозуміло, що діалогу обох груп у Слов'янську не склалося. Проте, за словами Романа Хузяхметова, учасники пробігу винайшли такий мирний вихід у конфлікті: вони заявили, що лише підтримують курс євроінтеграції, обраний президентом. Тоді вже всі сприйняли учасників автоколони за "своїх".

Претензії людей в Слов'янську та вже на вечірньому мітингу в Донецьку, були ідентичні: всіх людей на майданах (не плутати з правильними "майданами" Партії регіонів) вони вважають неробами, які розважаються, поки вони працюють. 

comments powered by HyperComments