Соборність донецька: на державне свято «тітушки» атакували і майданівців, і журналістів Р.Ахметова

Світлана Куропій  |  Четвер, 23 січня 2014, 23:21
День соборності України вперше за всю історію незалежної держави перетворився на зовсім немирну акцію. І не лише в столиці, на вулиці Грушевського. Під час «Мирної ходи» на активістів донецького Євромайдану на них скоєно напад. І не лише учасникам, але й працівникам ЗМІ було непереливки від місцевих «тітушок». Зокрема, зазнали травм та пошкоджено техніку працівникам знімальної групи телеканалу «Донбас», власником якого є відомий бізнесмен Рінат Ахметов.
Соборність донецька: на державне свято  «тітушки»  атакували  і  майданівців, і  журналістів  Р.Ахметова

Інших репортерів та учасників акції закидали фарбою та обливали зеленкою. Також скарги надійшли від журналістки донецької газети «Вісті», журналіста порталу «Новини Донбасу» та голови обласної громадської організації «Союз обманутих вкладників». Подібне ставлення до людей та до представників ЗМІ, які першими приносять новини з місць подій є неприпустимим у демократичній державі. Наразі у міліції перебуває вісім заяв від учасників та постраждалих мітингу.

Близько 50 людей у складі колони з прапорами Партії регіонів зірвали мітинг, присвячений Дню Соборності та Дню Свободи у Донецьку, провівши одночасно свій мітинг на підтримку провладної партії, а згодом перейшовши до «рішучих дій» з учасниками євро майдану . Постраждали й працівники правоохоронних органів, які намагались вирішити конфлікт мирним шляхом, «тітушки» намагались напасти та відбити службовий транспорт у міліціонерів.

У мегафони молодики у спортивних  костюмах  яро вигукували «Геть з майдану!» та завдавали тілесні ушкодження опонентам. Євромайданівцям довелося викликати швидку,  адже один мирний мітингувальник після удару в щелепу сильно вдарився головою об асфальт і, як виявилося, мав напад епілептичного шоку. Окрім фізичних розправ з жителями та учасниками майдану зі сторони тітушок летіли й усні попередження на кшталт «Ще раз зберетесь – повбиваємо!».

Цікаво, що на провладний мітинг завітали з виступами голова адміністрації області, представник облради та інші офіційні особи, які, звичайно, до подібної акції причетні не були.  А згодом, на позачерговій сесії Донецької обласної ради було прийнято звернення до президента України, у якому йшлося про те, що депутати підтримують активні прояви  громадянської активності спрямованої на підтримку курсу Віктора  Януковича.

Фото: Vididoua Poglyad

 

 

.

comments powered by HyperComments