Влада Луганська до мітингарів має дві пропозиції: підкуп або звільнення

Світлана Куропій  |  Четвер, 30 січня 2014, 14:42
Активісти Луганської області чують не лише образи від учасників Антимайдану, який організовує партія влади. Останні дні євромайданівці живуть без провокацій, та все ж у бік мирних мітингувальників періодично лунають вигуки та звинувачення: «Фашизм не пройде!», «Бандерівці» , погрози розправи.
Влада Луганська до мітингарів має дві пропозиції: підкуп або звільнення

Чекають наступу "бандерівців"

Важко триматися тій частині жителів,  які все ж  відкрито не погоджуються з луганською владою та публічно захищають  демократію  й права громадян.  Зазвичай на місцевому Майдані таких всього близько 200.
Прикро, що провладні кола орієнтуються на відверто неєвропейський зразок правління. Зокрема, серед мітингарів, що  підтримують регіоналів, місцевий депутат  від ПР Арсен Клінчаєв стверджує, що він  має проросійські погляди:  «Я буду за єдність з Росією. Скажіть, що зробили ці євромайданівці? А ті люди, що прийшли сюди підтримати президента, знають, що майбутнє тільки з Росією. Я цих європейців  люто ненавиджу, вони нічого хорошого на землю не принесуть. Єдине, що вони можуть принести сюди – це бідність та горе», - відкрито заявив  депутат  [ -  Європа  як суцільна бідність і горе це вам не  фантазер  Діма Кісєльов, це слова справжнього очевидця].
Також цей депутат стверджує, що Донбас не належить до України, а він має бути сам по собі. А ситуація, що склалась сьогодні у державі, за словами Арсена Клінчаєва, це не провина Віктора Януковича, а поразка тих правлячих кіл, що були при владі до нього.  «Погана спадковість» - саме так характеризує поразки своєї  влади  депутат.
Голова організації «Народний фронт Луганщини» Григорій Пригреба, коментуючи ситуацію що склалась на Луганщині, стверджує, що поява Євромайданів та протести у столиці – це результат нестабільного суспільства, а влада зараз спеціально знаходить найрізноманітніші приводи для породження нових конфліктів та сутичок між одним народом. «Влада намагається усіма силами розколоти Захід та Схід. Ми не пропагуємо Бандеру та фашизм, а вони затуманюють голови бідним та нещасним, щоб  ті за 200 гривень сварились з  мирними демонстрантами». Обурило євромайданівців і те, що регіоналівські активісти замість державного гімну співали «Катюшу», яка ніяк не пов’язана з ситуацією, що склалась у країні.
Та навіть не грошима мотивують людей залучатись до Антимайдану. Жителя Луганська, працівника місцевої соціальної служби Павла Діденко звільнили з роботи через те, що він відмовився йти на мітинг  у підтримку Януковича.  За його словами, директор центру Ольга Шпилько, дізнавшись про небажання підлеглого йти на акцію Антимайдану, змусила написати Діденка заяву на звільнення за власним бажанням.
З 60 людей, яких примусово вивели на акцію, Павло був єдиним, хто відмовився, пояснивши свою  позицію тим, що він не підтримує  такого президента. Також працівникам ЗМІ був наданий диктофонний запис, де записана розмова керівниці та підлеглого, де вона стверджує, що Павло Діденко отримав місце роботи саме завдяки президенту (!). У заяві на звільнення, яку підписала директор,  було вказано реальну причину конфлікту – відмова йти на провладний майдан.

comments powered by HyperComments