Донеччина - Маріуполь: на шляхах - надзвичайна ситуація , а працівників замість прибирання снігу відрядили на Антимайдан

Світлана Куропій  |  Неділя, 2 лютого 2014, 11:05
Керівництво комунальників східних регіонів країни зовсім не цікавлять погодні умови. Колективи комунальних служб за командою регіональної влади поринули у політичні події, якими останні місяці живе країна. Кинувши лопати та ломи, більше 1000 працівників жилкомсервісу та «Маріупольтепломереж» вирушили на… столичний Антимайдан!
Донеччина - Маріуполь: на шляхах - надзвичайна ситуація , а працівників замість прибирання снігу  відрядили на Антимайдан

Не так той сніг падає, як  Янукович ... Прибирати треба

Спеціальним потягом у 19 вагонів до Києва повезли працівників бюджетних служб, щоб ті могли долучитись до «акту волевиявлення» Антимайдану.  Та при цьому влада зовсім забула про тих, хто лишився вдома – мешканців міст, яких у ці дні просто замітає снігом.

Вражає меркантильність та цинізм людей, які знехтували професійними обов'язками та простою людською гідністю і залишили своїх земляків напризволяще [- як тут не згадати улюблене гасло «Антимайдану» - «Треба працювати, а не мітингувати!»]. Жителі віддалених районів та сіл Донецької області досі не можуть дістатись до цивілізації через замети. А комунальники в свою  чергу й не поспішають їм допомогти, навіть повернувшись зі столичної політвахти.  Маріуполь лишається нерозчищеним від снігу, а антимайданівці ділять прибуток від  поїздки до столиці (працівникам водопровідного господарства обіцяли виплатити по 200 гривень, а тепловикам – 300 грн). До прикладу, у Жовтневому районі працювало всього близько 20 комунальників.

Без особливого ентузіазму працює й Іллічівська районна адміністрація, а ситуацію, що склалась там коментують так: «Нехай трохи потерплять, і до них техніка дійде…». Тобто,  точних термінів вирішення проблеми невідомо нікому, а жителі міст і сіл Донеччини самостійно намагаються боротись з непогодою та прокладати собі шляхи. На жаль, за такої кількості опадів зробити це підручними засобами абсолютно неможливо, потрібна спеціальна більш потужна техніка.

Також закритою та непроїзною виявилась траса  Маріуполь-Донецьк [- станом на 18.00  1 лютого], хоч там зараз не зупиняється розчищення шляху. На дорозі «змерзли» близько 200 авто, які залишили власники через неможливість дістатись до пунктів призначення, людей евакуюють працівники Укравтодору та МНС. Снігові замети на трасі сягають більше 3 метрів у висоту, тому рух навіть спеціальної та важкої техніки просувається дуже повільно – 4 кілометри за 12 годин. А нерозчищений відрізок шляху зі сторони Донецька становить близько 20 кілометрів.

Притому рятувальники МНС змушені героїчно виправляти традиційну вже неготовність влади до зими. Люди по 5 діб не покидають робочі місця. До розчищення дороги залучені навіть рятувально-водолазна служба Маріупольської міської ради та техніка місцевого металургійного комбінату

Фото: Преса України

comments powered by HyperComments