Позов проти народу – мандат на стіл: в Луганську депутат судиться з власним виборцем

Світлана Куропій  |  Вівторок, 4 лютого 2014, 10:50
Що робити, коли депутат і виборці не можуть знайти порозуміння? На Луганщині жителі обласного центру воюють з власним вибором, точніше – своїм народним обранцем від 2010 року Олександром Ковальовим.
Позов проти народу – мандат на стіл:  в Луганську депутат судиться з власним виборцем

В Луганській міській раді

Виборці Артемівського району Луганська звернулись до депутатів міськради за допомогою знайти спосіб вирішення конфлікту з паном Ковальовим, що оголосив своєрідну помсту виборцям.
Комісія його колег у міській раді розглянула конфлікт, і виявила, що депутат подав судовий позов на одного з місцевих активістів та представників жителів Артемівського району – Олександра Бондаренка. Причиною позову, за словами секретаря Луганської міської ради Олександра Філипського, стало  поширення активістом інформації про те, що депутат Олександр Ковальов є фактичним власником підприємств «АТП-1113» та «Бест-авто». Позивач вимагає  50 тисяч гривень як «моральну» компенсацію, а відповідач Бондаренко – шукає допомоги у місцевої влади.

Секретар міськради стверджує, що інформація про причетність Ковальова до вищезгаданих транспортних підприємств не становить таємниці як для жителів Луганська, так і для колег-депутатів. Засідання сесії Луганської міської ради постановило – лишити депутата мандату. Винуватець події та ярий позивач і захисник власних прав до сесійної зали не прийшов.

До честі "децибельного" О.Ковальова, свої інтереси він захищає через суд, а не з допомогою бандюків

Обурення Олександра Ковальова також полягає  в тому, що на зібранні мешканців будинку у присутності правоохоронців та преси його було привселюдно ображено. Народ вручив депутату  «золоті» беруші  для захисту вух від зайвого шуму та почесну грамоту – «Самому децибельному депутату» - ймовірно, за зчинений ним на все місто галас.
А всі ці дарунки та відзнаки жителі будинку знову ж таки вручили через автомобільні підприємства, адже буквально в 10 метрах від житлових будинків розташувались зони парковки для 300 маршруток (майже половина усього автопарку Луганська!) фірми «Бест-Авто», власником яких, як  відомо, є пан Ковальов. Шум автівок у будь-який час доби заважає мешканцям району відпочивати та вільно почувати себе разом з дітьми навіть поблизу рідних домівок.

Хоч за словами депутатки-комуністки Катерини Попової, його фірма переїхала вже до іншого місця, Олександр Ковальов не втрачає надії відсудити «моральні збитки завдані йому  неправдивою інформацією».
 

comments powered by HyperComments