Опозиції на Луганщині не дають слова. Регіонали приватизували державний телеканал

Світлана Куропій  |  Четвер, 6 лютого 2014, 16:15
На Луганщині влада не вважає своїх опонентів повноправними громадянами. Нехтуючи законами, вона не допускає опозицію в ефір державного телеканалу, який утримується всіма платниками податків, а не лише регіоналами.
Опозиції на Луганщині не дають слова. Регіонали приватизували державний телеканал

Вчора Штаб національного спротиву (місцеві організації партій «Батьківщина», «Свобода» та громадські організації) пікетували Луганське обласне телебачення (ЛОТ). Не перший мітинг зібрали під стінами телеканалу опозиціонери, щоб довести свої права та вимагати заходів  до  керівників  ЛОТ (насправді очевидно, що рішення про право голосу на каналі ухвалюють не редактори ТБ, а обласна адміністрація і облрада).

Хоч мітингувальників було не надто багато та все ж люди висловили цілком  зрозумілі вимоги до  телеканалу. Керівник Луганського осередку «Батьківщини» Ірина Веригіна, одна з учасниць пікету, в своїй промові зазначила, що пікетування ЛОТ спричинене тим, що опозиції не дають можливості висловлюватись у телепрограмах, різко обмежують їх в ефірному часі та ставлять однобокі провокативні питання на теледебатах.

Наприклад, представники опозиції були запрошені на одну з останніх передач обласного ТБ – «Телеформат». «Йти на дві хвилини немає сенсу. Коли формат передачі півтори години, а ти маєш з них  лише дві хвилини,  а твої опоненти – Партія регіонів та комуністи, нема сенсу», - наголошує пані Ірина.  "Я приходила останній раз на ефір 2 тижні тому, мені виділили 2 хвилини. Я навіть не встигла відповісти на всі запитання. Ми вимагаємо поділу ефіру навпіл, між представниками "Батьківщини" і Партії регіонів. Крім того, журналісти не розповідають про події на Майданах", - розповіла керівниця луганської  "Батьківщини".

Тому мітингарі також зібрали підписи за відставку керівництва обласного телеканалу. Генеральний редактор Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ЛОДТРК) Родіон Мірошник прокоментував пікет так: «Їм потрібні демарші,  а не вільний діалог». Також керівництво каналу вважає, що представники опозиції нахабним чином втручаються у роботу державного телеканалу, здійснюючи тиск на його працівників, а саме, вимагаючи потрібної їм кількості представників партії у прямому ефірі та надання їм більшої кількості часу для висловлювань.

Фото: Остров Лугань

comments powered by HyperComments