Мітингу опозиції в Донецьку заважали під вікнами прокуратури

Субота, 8 лютого 2014, 16:39
Організовано доправлені на мітинг опозиції "шахтарі" завадили навіть виступити народному депутату Олександрі Кужель.
Мітингу опозиції  в Донецьку заважали під вікнами прокуратури

8 лютого перед Донецькою  обласною прокуратурою відбувся мітинг партії "Батьківщина" за участі народних депутатів. 

На мітингу була і група так званих "тітушок", які влаштовували провокації на останніх акціях донецького Євромайдану (їх легко впізнати за попередніми фотографіями та мегафонами в руках). Вони цілеспрямовано витиснули мітингарів зі сходів обласної прокуратури і глушили будь-які промови сиренами на мегафонах. 

На мітинг організовано прибула також група "шахтарів" які, за словами ведучого мітингу прихильників Януковича, начебто їхали на зміну, проте побачили мітинг і не змогли пройти повз демонстрації та вирішили приєднатись. Щоправда, декларував цей текст ведучий з роздрукованого аркуша (він прискіпливо читав, практично не відриваючи очей від аркуша), на якому не було приписок ручкою або інших нотаток.

Прихильники Януковича поводились агресивно, заледве не зіштовхнули народного депутата зі сходів  (міліції довелось оточити щільним колом київських гостей та журналістів, які намагались з ними поспілкуватись). Вчергове в Донецьку  журналісти зазнали утисків, їх відтискали, ображали і штовхали учасники акції з георгіївськими стрічками на руках.

Не минулось без провокацій. Один із учасників мітингу штовхнув активіста Євромайдану, на що той відповів також спробою штовханини, їх негайно розняли інші учасники Євромайдані у міліція. Вона навіть затримала активіста. Щоправда, іншого учасника ситуації, який провокував, міліція так і не затримала.

Фото: ipress.ua

comments powered by HyperComments