«Східний кордон»: солдатам допомагають жителі Луганщини

Світлана Куропій  |  Вівторок, 25 березня 2014, 12:01
Військовики України щоденно несуть напружену службу на прикордонних територіях, у частинах, які наразі перебувають у найбільшій зоні ризику.
«Східний кордон»: солдатам  допомагають  жителі  Луганщини

Українська армія взяла під контроль 750 кілометрів кордону на Луганщині, - повідомив "5-й канал"

Особливо важко солдатам східних частин, які як ніколи потребують не лише матеріальної, а й моральної підтримки. Свої допомагають своїм, бо ж "гуртом і батька легше бити".

Певне, для більшості жителів Луганська такий девіз в певній мірі може стати символічним. Ще кілька місяців тому місцеві активісти через соціальні мережі збирали народ на революцію, закликали їхати на столичний Майдан чи робити його у своїх областях. Тепер у такий же ж спосіб організатори акцій збирають кошти та матеріальні речі для солдатів Збройних сил України.

Перше, що потребують вояки це звичайні устілки для взуття та шкарпетки, таку інформацію розповсюджують у Facebook активісти нової луганської ініціативи «Східний кордон».

Мотивуючи таку позицію тим, що зібрані кошти на sмs-рахунок ще не реалізовані, а у Станично-Луганському районі солдати продовжують «спати на сіні та вмиватись на вулиці», активісти закликають громадян допомогти військовим вже.

«Про яке обмундирування чи озброєння може йти мова, коли навіть елементарного держава солдатам дати не може» - йдеться у повідомленні. Також солдати потребують нижню білизну, в’язані рукавиці, засоби гігієни, відра, матраци або каремати, дрова та їжу. Усі отримані речі та кошти будуть  передані активістами  до військових частин у Марківському та Станично-Луганському районах (на кордоні з Воронезькою областю Росії).

Минулого тижня частину провізії доставили військовим держкордону на території Луганської області.

Допомоги просять  у власників автомобілів, які можуть доставити речі, а усі охочі можуть надсилати решти за адресою: «Нова пошта», м. Луганськ, відділення № 22, кошти можна перерахувати на карту ПриватБанку 5167 9872 0222 7365. Місцеві жителі можуть особисто завітати до пункту збору речей в УКЦ  «Відродження» та отримати додаткові інформацію за телефонами: +38  0642  71-07-38;   +38  093  779-02-38.

Фото: Щоденний Львів

comments powered by HyperComments