Під Слов'янськом розгортаються ракетні батареї

Середа, 7 травня 2014, 13:52
Після бойових дій в ніч з 7 на 8 травня під Слов'янськом розгорнуті реактивні системи залпового вогню «Град» і «Ураган».
Під Слов'янськом розгортаються ракетні батареї
Бої проходили в селищі Андріївка, розташованому в передмісті Слов'янська. Про стрілянину на околицях Слов'янська свідчать і місцеві жителі. Повідомляється про одного загиблого, ще кілька людей поранені, пише Муніципальна газета.

Вранці 8 травня в Твіттері Євромайдана з'явилася інформація про те, що в районі селища Андріївка розгортаються артилерія і РЗСО «Град».

«На далеких околицях міста чути гул пересувається бронетехніки. Над горою Карачун злітають сигнальні ракети. Над містом літає безпілотник. На кордоні Харківської та Донецької областей відзначені 9 розгорнутих РСЗВ «Ураган», – повідомляють в групі Антимайдан.

У той же час на офіційній сторінці у Фейсбуці МВС України повідомило про те, що на блокпостах Слов'янська «мирні» сепаратисти встановили протитанкові ракетні комплекси «Фагот»

«Сепаратисти загрожують місцевому населенню Слов'янська підірвати всі приміщення, на яких розміщений Герб України, під час штурму військовослужбовцями Збройних Сил України та іншими силовиками, які проводять антитерористичну операцію.

Основні дороги в місті контролюються сепаратистами. Вони перевіряють не тільки документи, але і мобільні телефони (фото і відео). Люди налякані, школи, дитячі садки і магазини не працюють. Очевидці кажуть, що навіть повалені стовпи електропередач. На блокпостах сепаратисти встановили протитанкові ракетні комплекси «Фагот», - наголошується в повідомленні.
 


Довідка.

РСЗВ «Ураган» - радянська реактивна система залпового вогню, призначена для ураження різних площинних цілей. Кількість снарядів в залпі однієї бойової машини: 16 штук. Час залпу з однієї бойової машини - 20 с. Маса бойової машини - 20т, реактивного снаряда - 280 кг

РСЗВ 9К51 «Град» - радянська реактивна система залпового вогню (РСЗВ) калібру 122 мм Призначена для ураження відкритою і прихованою живої сили, неброньованої техніки і бронетранспортерів в районі зосередження, артилерійських і мінометних батарей, командних пунктів та інших цілей, вирішення інших завдань в різних умовах бойової обстановки.

ПРК «Фагот» призначені для боротьби з броньованими цілями, руйнування укриттів та знищення вогневих засобів і точок противника, вертольотів, низько летять, на відстані до 2 км.
comments powered by HyperComments