Батальйон «Донбас» потрапив в оточення. Поранено 50% особового складу

П'ятниця, 23 травня 2014, 11:20
Спецбатальйон «Донбас», спрямований охороняти виборчі дільниці на виборах президента у Великоновоселківському, Добропільському, Олександрівському та Червоноармійському районах Донецької області, вранці 23 травня потрапив в засідку в районі села Карлівка Донецької області.
Батальйон «Донбас» потрапив в оточення. Поранено 50% особового складу

Про це повідомив командир батальйону Семен Семенченко на своїй сторінці у Facebook, близько сьомої ранку 23 травня.

«Тільки що в районі с. Карлівки Донецької області батальйон «Донбас» потрапив у засідку. Прийняв бій. Проти батальйону працюють автоматники, екшену і РПГ. Є поранені. Відійти не можемо, тому, що частина людей перебуває в оточенні. Просимо підмоги знаходяться поблизу військових частин», – написав Семенченко.

Пізніше на сторінці Семенченко з’явилися  подробиці того, що відбувається:

«Передано по телефону від Семена Семенченка.
До місця бою с. Карлівка Донецької області підійшов БТР сепаратистів, підтяглися великокаліберні кулемети, закидають гранатами. В 15 км у бік Красноармійська варто український армійський блок пост з 4 БТРами. Дайте, суки, БТР!
Ми не можемо підійти до своїх товаришів, працюють снайпери.
Всі мої звернення по телефону до командування армійських сил з проханням прислати підкріплення почуті не були.
9 поранених вивезені в лікарню».

О 8.45 Дмитро Тимчук написав у Фейсбук: «Тільки що повідомили – батальйон Донбас начебто прорвався, зараз зосередилися біля блок-посту армійських. Це попередні дані. Будуть подробиці – відразу повідомимо».

За словами Семенченко, з оточення вийшла основна маса бійців батальйону «Донбас».

«Поранено 50% особового складу, багато втратили багато крові. Поранених вивезли на армійський блокпост г.Красноармейска. «З оточеної групою, яка засіла в будівлі до цієї хвилини підтримувалася телефонний зв'язок. Тільки що повідомили, що зв'язок перервався. У бійців закінчуються патрони. Підійти до них немає можливості – працюють снайпера. Потрібен БТР, щоб під'їхати до будівлі і вивезти хлопців. Далі заправної станції пройти не можемо. Біля лікарні з пораненими виставлена охорона. Інші вцілілі повертаються назад. В оточеній групі майже всі поранені. Впевнений, що маршрут нашого пересування був заздалегідь відомий терористам. Так як такої концентрації на звичайних блок постах у сепаратистів зазвичай не спостерігається. Проти нас працюють вишколені чеченські загони. Керівництво АТО і командування ЗСУ знає про нашу ситуації. Просимо підмогу і БТР!», – йдеться у повідомленні.

Піздніше командир батальйону «Донбас» Сергій Семенченко звернувся до командування батальйону «Схід», сформованого з солдатів, які воювали в Чечні, з пропозицією обміну полоненими.

«Звертаюся до сепараторів з батальйону «Схід»! Потрібен парламентер на обмін полоненими. Виходьте на зв'язок по телефону 0501482373. «Колорадам», які читають мій Фейсбук: передайте своїм! Якщо щось станеться з нашими людьми – буде терор в самому місті!», – заявив Семенченко.

comments powered by HyperComments