На Донеччині зруйновано 170 об'єктів освіти

П'ятниця, 29 серпня 2014, 21:17
Унаслідок бойових дій на Донеччині зазнали руйнування 170 об'єктів освіти, як повідомила заступниця голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, передає "Інтерфакс-Україна".
На Донеччині зруйновано 170 об'єктів освіти

"На жаль, деякі з них зруйновані повністю, а деякі частково",- сказала пані Лук’янчук під час прес-конференції в онлайн-режимі у п'ятницю.

При цьому заступниця губернатора зазначила, що на територіях регіону, де вже завершилася антитерористична операція, відбувається активне відновлення таких об'єктів. "Деякі відновлені повністю і готові прийняти дітей 1 вересня, деякі на 50-60%, а деякі на 70-90%", - зазначила Лук’янчук.

Водночас, за її словами, руйнування об'єктів освіти в зоні активної фази проведення АТО триває. Встановити точний обсяг збитків поки що неможливо, оскільки ці території часто перебувають під контролем сил самопроголошеної "Донецької народної республіки".

За словами заступника голови регіону, влада опрацювала механізм переведення учнів із постраждалих навчальних закладів до інших шкіл.

Зазначмо, що близько 300 шкіл у Донецькій і Луганській областях не зможуть розпочати навчальний рік 1 вересня. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства освіти й науки.

comments powered by HyperComments