Туреччина допоможе відновити Слов'янськ та Краматорськ

Понеділок, 1 вересня 2014, 21:56
Туреччина надасть технічну допомогу українським військовим шпиталям та допоможе у відновленні інфраструктури Слов'янська та Краматорська. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Уповноваженої Верховної ради України з прав людини
Туреччина допоможе відновити Слов'янськ та Краматорськ

Уповноважений з прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська домовилася з координатором програми Агентства зі співпраці та координації Радміну Туреччини Хаджі Байрамом Болатом про надання технічної допомоги українським військовим шпиталям, в яких проходять лікування військовослужбовці із зони проведення АТО на Сході України.

"Крім цього важливого напряму нашої взаємодії, з Турецьким агентством досягнуто домовленість про співпрацю у сприянні відновлення соціальної інфраструктури у звільнених від терористів районах Донецької і Луганської областей, зокрема, у містах Слов'янську і Краматорську. Йдеться, насамперед, про відновлення дитячих садків, шкіл, закладів охорони здоров'я та інше", - цитує Лутковську прес-служба омбудсмена в понеділок.

За її словами, під час розмови представник турецького агентства висловив готовність надати технічну допомогу військовим шпиталям в Україні, зокрема, шляхом їх обладнання сучасною медичною технікою.

Він також розповів про діяльність Турецького агентства зі співпраці та координації в Україні, яка почалася в 1997 році в рамках підписаного "Меморандуму між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про узгодження переліку проектів про технічне та фінансове співробітництво".

Це, зокрема, реалізація таких проектів як придбання житла для кримських татар, забезпечення водопостачанням південних районів України, розвиток інфраструктури закладів освіти, співпраця з міжнародним фондом "Діти Чорнобиля - за виживання" тощо.

На завершення сторони домовились про активізацію співпраці Офісів омбудсменів України і Туреччини як важливих інституцій у процесі розширення двостороннього співробітництва та співпраці між країнами Чорноморського регіону.

comments powered by HyperComments