Парламент не дозволив змінювати межі округів на Донбасі

Вівторок, 2 вересня 2014, 21:57
Верховна Рада не підтримала законопроект про внесення змін у законодавство, які б дозволили змінити межі деяких округів і зменшити витрати на вибори. За законопроект проголосували лише 134 народних депутати із 317 зареєстрованих у сесійній залі.
Парламент не дозволив змінювати межі округів на Донбасі

Зокрема документ не підтримали депутати з фракцій Партії регіонів, ВО «Свобода» та групи «За мир та стабільність». Законопроект вніс на розгляд парламенту позафракційний депутат Давид Жванія.

Згідно з проектом закону, з огляду на ситуацію на Донбасі, пропонувалося дозволити ЦВК переглянути та змінити межі та центри одномандатних округів у цих областях.

Також законопроектом пропонувалося дозволити виборцям, за наявності відповідного звернення до органу ведення Державного реєстру виборців, тимчасово змінити місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

Низка положень законопроекту прописана з метою зменшення витрат із державного бюджету на фінансування виборів. Зокрема, пропонувалося зменшити мінімальний склад окружних та дільничних виборчих комісій, не передбачати навчання членів виборчих комісій та проведення передвиборчої агітації в друкованих та електронних (аудіовізуальних) засобах масової інформації за рахунок коштів Державного бюджету України.

comments powered by HyperComments