Чому сепаратисти хочуть відібрати мережу "Київстар"? (фото)

Понеділок, 9 лютого 2015, 17:14
На цей момент в окупованому Донбасі працюють тільки два національні оператори - "МТС" і "Life". Повідомляє сайт "Восточний дозор".
Чому сепаратисти хочуть відібрати мережу "Київстар"? (фото)

Як ми вже повідомляли, вимушене відключення сегменту мережі мобільного зв'язку оператора "Київстар" в "народних республіках" сталося через незаконні дії озброєних людей, які захопили донецький офіс і технічний центр компанії.

"Їх агресивні дії призвели до ушкодження і знеструмлення вузла зв'язку", - повідомив в Facebook Президент компанії "Київстар" Петро Чернишов.

Як повідомляє сайт "Обозреватель", Чернишов пообіцяв усім відключеним абонентам, а їх більше 200 тисяч, що компанія зробить усі можливі заходи для відновлення зв'язку. Багато українських і російських журналістів висунули версію про те, що донецькі сепаратисти просто намагаються "віджати" "Київстар" в окупованому Донбасі. Більш ніж переконливим приводом для такої версії подій стала заява Віктора Яценка, "міністра зв'язку ДНР" про плани створення власного оператора на територіях "республік".

Так чому ж з трьох діючих операторів вибір припав саме на "Київстар"?

З'явилася деяка інформація з достовірних джерел в керівництві "ДНР", що є план, як використати устаткування і потужності саме мережі "Київстар" в створенні власного мобільного оператора сепаратистів. Вони навіть озвучили новий код мобільних номерів "ДНР Телеком" -"090".

В принципі, забезпечити роботу нового мобільного оператора на потужностях вкраденого устаткування – завдання, що технічно можна здійснити. У цьому плані устаткування компанії "Київстар" виглядає більш ніж привабливо, оскільки повною мірою забезпечує якісні послуги мобільного зв'язку і фіксованого інтернету.

Крім того, це устаткування забезпечує віддалене управління стратегічними сферами життєдіяльності.

Використовуючи систему телеметрії і передачу даних мережею GSM від "Київстар", можливо організувати дистанційний контроль за рухомими і нерухомими об'єктами шляхом передачі показників різних датчиків (охоронних, пожежних, температурних, витоки газу, тиску і так далі) на віддалений пункт управління.

comments powered by HyperComments