Військовослужбовці звинувачують МВС у незаконному затриманні бійця «Айдара» (фото, скрин)

Ярослав Волков  |  Середа, 7 жовтня 2015, 14:31
Солдати ЗСУ повідомили про арешт в Сєверодонецьку добровольця з батальйону «Айдар» В'ячеслава Соболя.
вояку Вячеслава Соболя з "Айдару" арештовано

«Соболь В'ячеслав В'ячеславович 1972 року народження (м. Сєверодонецьк) був затриманий удома 11 вересня 2015 року, - повідомляє джерело ЗСУ. - При обшуку у нього були виявлені «докази» (методом підкидння, це факт): банківські карти, мічені гроші. Вони належать людині, на яку нібито було здійснено розбійний напад за участю Слави. Після було негайне затримання, арешт. Відправлений до СІЗО Старобельська».

Як відзначають військовослужбовці (судячи з усього, товариші по службі В'ячеслава Соболя), в травні 2015 року один з жителів Сєверодонецька звертався в міліцію із заявою про напад на нього невідомими, після чого він втратив суму в 20 тисяч гривень і 30 тисяч доларів США.

- Потерпілий є приватним підприємцем з великими зв'язками з місцевою міською сепаратистською владою і окремими чиновниками, - розповідають солдати ЗСУ. – А також з місцевою верхівкою міліції, за допомогою якої не раз усував конкурентів з бізнесу, зайнявши майже монопольну позицію на ринку.

При цьому з боку джерела слідують звинувачення на адресу заступника начальника ГУМВСУ в Луганській області Ігора Шовікова (див. знімки екрану).

- Шовіков - відомий сепаратист, - заявляють військовослужбовці. - Усунення конкурентів міліцією, а також взагалі законність і прозорість бізнесу залишає низку запитань...

Також джерело повідомляє, що затриманий В'ячеслав Соболь з початком «російської весни» на Донбасі твердо дотримувався проукраїнських поглядів, а із загостренням озброєного конфлікту пішов добровольцем у батальйон «Айдар».

- Слава - один з тих небагатьох, які при появі перших ознак «ополчення» в регіоні дотримувався і твердо відстоював проукраїнську позицію, як і належить патріотові своєї країни, - заявляють солдати ЗСУ. – А якщо врахувати, що більшість співгромадян вже бачили себе в «Росії», то це як мінімум викликає повагу.

Крім того, повідомляється, що В'ячеслав, несучи службу, отримав поранення і був прооперований. Після реабілітації надавав безкоштовну допомогу місцевим підрозділам міліції і іншим силовикам з ремонту техніки, оскільки до війни спеціалізувався саме на цьому. Треба відзначити, що в цей час в Україні почався внутрішній розбір з добровольчими батальйонами.

Джерело стверджує, що айдарівця Соболя просто підставили.

До речі, у В'ячеслава залишився син 14-ти років, якого він виховував один.

- Загальне враження, що знайшли на кого можна все злити, - припускає джерело. - Скоро вибори, та і погони з кріслом хитаються. Потрібна статистика...

 

comments powered by HyperComments