Під Металістом сфотографували те, що залишилося від поста ДАІ (фото)

Ярослав Волков  |  Четвер, 5 листопада 2015, 16:56
У Луганській області недалеко від сумнозвісного селища Металіст місцеві жителі сфотографували залишки поста державтоінспекції.
Під Металістом сфотографували те, що залишилося від поста ДАІ  (фото)

У розпорядженні редакції «Варти» виявилися знімки, виконані жителями селища Металіст кілька днів тому.

Зруйнована споруда, на якій видніється намальований російський триколор (вірніше зафарбований в російські кольори український прапор, намальований раніше), до «російської весни» належав МВС України.

Тут, уздовж дороги з Луганська на Щастя, недалеко від селища Металіст, функціонував пост ДАІ.

Ще до початку активних бойових дій в Луганській області «ополченці» ліквідовували цей пост. Лояльні до «російської весни» даішники прилучилися до сепаратистів; а ті співробітники автоінспекції, хто не порушив присягу на вірність народу України, були вимушені евакуюватися в північні райони області, що знаходяться під контролем ЗСУ.

Поряд з постом ДАІ був обладнаний блокпост прибічників «російської весни». Бетонні плити і інші матеріали з поста сепаратисти «запозичили» для зміцнення власної споруди. Решта розбита і розікрадена або цивільними, або тими ж «ополченцями» для «спеціальних» потреб.

Окрім руйнувань, заподіяних об'єкту «ополченцями» на знімку видно ушкодження, що з'явилися пізніше, вже під час активних бойових дій.

Варто відзначити, що влітку 2014 року в районі цієї ж дороги, тільки північніше, ближче до самого селища Металіст, велися кровопролитні бої, що призвели до численних жертв.

До речі, саме в районі селища Металіст була узята в полон військовослужбовець ЗСУ, доброволець батальйону «Айдар» Надія Савченко.

На деяких знімках видно не лише сліди від снарядів у бетонних плитах, але і воронки на асфальтованій дорозі.

Українські силовики неодноразово намагалися розбити цей блокпост сепаратистів, проте той простояв усю гарячу фазу озброєного конфлікту і був розібраний вже восени 2014 року самими ЛНРівцями.

За повідомленнями місцевих жителів, зараз в цьому місці - просто купа уламків бетону, будматеріалів, залишки автомобільних покришок з блокпоста і різний мотлох. Ні блокпост, ні пост ДАІ не функціонують, та і сама дорога вже не така жвава, як до весни минулого року.

- Одно радує, - хоч стріляти припинили, - розповідають жителі селища.

Крім того, вони повідомляють, що автобусні зупинки біля Металіста, Стукалової Балки і інших населених пунктів, що знаходяться під контролем влади «ЛНР», пофарбовані в кольори триколора РФ і помічені логотипом партії Плотницького «Мир Луганщині».

Нагадаємо, у кінці жовтня в Щасті пройшов обмін полоненими між Україною і сепаратистами.

 

 

 

comments powered by HyperComments