Колишній начальник Луганського УСБУ Третяк мстить за сина (відео)

Ярослав Волков  |  Четвер, 3 грудня 2015, 12:00
На думку колишніх колег "дідуся", він вирішив поквитатися з українськими силовиками за арешт свого сина.
Колишній начальник Луганського УСБУ Третяк мстить за сина (відео)

У кінці листопада сепаратистські ЗМІ і групи в соцмережах розповсюдили відеоматеріал, знятий на брифінгу генерал-майора СБУ Олександра Третяка, заявивши, що той перейшов на сторону "ДНР".

На цьому брифінгу Третяк на тлі емблем "МДБ ДНР" "обгрунтовує" свій перехід на сторону сепаратистів. Він розповідає про корупцію, економічну кризу і інші проблеми України. Про те, як посилилися проблеми в Луганській і Донецькій областях з приходом до влади прибічників "ЛНР" і "ДНР", генерал, природно, умовчує.

Я свій вибір зробив - я залишаюся з народом Донбасу! - заявляє він, підкреслюючи, що керівництво країни, що знаходиться зараз в Києві, захопило владу незаконним шляхом і довело народ до бідності.

- Цю владу потрібно скидати! - підкреслює Третяк-старший.

Крім того, Олександр Третяк повідомляє, що йому вдалося домовитися з українською стороною про звільнення свого сина, який в червні 2015 року був заарештований в ході спецоперації контррозвідки СБУ і військової прокуратури.

За даними СБУ, затриманий підполковник Олександр Олександрович Третяк був завербований співробітниками ГРУ Генштабу ВС РФ. Збирав і передавав інформацію про особовий склад управління : матеріали з обмеженим доступом відносно особового складу, місць дислокації і озброєння української армії і правоохоронних органів країни.

Тепер же, добившись звільнення сина, Третяк-старший закликає до скидання чинної влади в Україні, маючи на увазі, що керівництво "ДНР" є законно обраним і не порушує прав людини на підконтрольній території.

 

Варто відзначити, що в Луганському СБУ, яке через деякий час після захоплення будівлі в Луганську евакуювалося в Сєверодонецьк, сприйняли цей виступ свого колишнього начальника неоднозначно. Одні співробітники співчувають Третяку-старшому, ласкаво називають його "дідусем" і стверджують: "Якби у березні минулого року не призначили замість нього Петрулевича, ту будівлю не захопили б".

Інші ж засуджують генерала, підкреслюючи, що той, як і син, теж працює на російські спецслужби, а його заяви - банальна помста колишнім колегам за арешт близького родича.

Доки сина Третяка не чіпали, він продовжував працювати на держслужбі в Україні, у Тарути, - розповіло інформоване джерело в СБУ. - І не говорив про те, що влада незаконна... Коли молодшого викрили в шпигунстві, батько домовлявся про його обмін на полонених українських солдатів. Але особливо не світився і нікого не критикував. А коли сина відпустили, батько відразу розкрив свої зв'язки з сепаратистами і російськими спецслужбами. Увесь його "брифінг" - помста і маніпуляція. Він свідомо випинає проблеми в Україні і замовчує те, що коїться в "ДНР/ЛНР" при безпосередній участі "законнообраних" владників Донбасу.

Нагадаємо, Олександр Третяк очолював УСБУ в Луганській області з березня 2010 року і був звільнений з цієї посади у березні 2014 року, за місяць до захоплення будівлі прибічниками "ЛНР". Після цього Третяк працював радником губернатора Донецької області Сергія Тарути.

 

 

comments powered by HyperComments