Українські військові можуть відповісти на обстріли з незабороненої зброї

Понеділок, 4 січня 2016, 15:43
Українські військові у відповідь но обстріли бойовиків можуть використовувати зброю, яка не була заборонена Мінськими домовленостями.
Українські військові можуть відповісти на обстріли з незабороненої зброї

Як повідомляє прес-центр АТО, українським військовим дозволяється використовувати зброю, яка не була заборонена Мінськими домовленостями у тих випадках, коли існує пряма загроза для особового складу чи цивільного населення уздовж лінії розмежування. В штабі підкреслили, що причиною публікації даної інформації послужило те, що в деяких українських ЗМІ стверджувалося, що сили АТО не мають права застосовувати зброю в будь-яких обставинах. А також додали, що в зоні АТО був встановлений режим тиші, згідно якому обидві сторони не мають права застосовувати зброю.

Проте представниками незаконних збройних формувань режим тиші постійно порушується. Вони щодня вчиняють провокації, завдаючи прицільних та неприцільних обстрілів по українським позиціям.

В штабі також було наголошено на тому, що українські військові можуть завдавати лишень прицільних та точних ударів з метою придушення вогневих точок ворога, знищення живої сили і техніки, якщо той вступає в безпосередній вогневий контакт. Але при цьому керівництво повинне особисто не допустити випадків відкриття вогню без вагомих на те причин. 

comments powered by HyperComments