У харківському віськовому госпіталі спостерігається наплив пораних зі Світлодарської дуги

Середа, 21 грудня 2016, 20:33
До Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харків) із зони АТО продовжують прибувати бійці, поранені на Світлодарській дузі.
У харківському віськовому госпіталі спостерігається наплив пораних зі Світлодарської дуги

«Дурдом» не припиняється, – повідомляють волонтери організації «Сестра милосердя АТО». – Те, що розповідають новоприйняті з боїв хлопці, зв'язати воєдино неможливо. У головах – повна каша події. Трьох хлопців вчора перевели в 15 лікарню».

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, повідомляє Міністерство оборони України.

«Ворог не припинив активні бойові дії на Світлодарській дузі, де з самого ранку до обіду бойовики провели ряд артилерійських та мінометних обстрілів та здійснили одну спробу штурму, яка була відбита українськими військовими. Після провалу атаки ворог дещо остудив свій запал і до кінця доби провів п'ять збройних провокацій, використовуючи при цьому гранатомети різних систем. На найбільш зухвалі обстріли наші військові відповідали вогнем з незабороненого Мінськими домовленостями озброєння», – повідомив 21 грудня речник  Міноборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Іншою гарячою точкою Донецького напрямку залишається Авдіївка, у промзоні якої бойова активність противника розпочалася минулої доби після заходу сонця. При цьому ворог використовував як легке озброєння, так і міномети.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів.

Вчергове бойові дії перемістилися до району Попасної, де відбулася левова частка вчорашніх обстрілів на луганському напрямку. Впродовж доби на цій ділянці фронту ворог широко застосовував легке озброєння, включно зі снайперською зброєю. Вогонь з мінометів бандформування відкрили у Попаснянському районі вже пізно ввечері. Також по одній ворожій збройній провокації відбулося у Станиці Луганській та селі Сизе, що у безпосередній близькості до українсько-російського кордону. Всього вчора на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 13 разів.

На маріупольському напрямоку кількість обстрілів зменшилася вдвічі (з 27 добою раніше до вчорашніх 13), проте інтенсивність ворожого вогню не спадає. Бандорфмування продовжують широко застосовувати важке озброєння, включно з 120-мм мінометами та гарматами калібру 122 мм. Помітно зменшилася бойова активність ворога на півдні, де відбулося чотири обстріли українських позицій у порівнянні з більше ніж двадцятьма минулої доби.

Натомість відновилися активні бойові дії на захід від Докучаєвська. Там впродовж доби ворог випустив у бік українських позицій більше 60 мін, неодноразово застосовував бронетехніку та проводив збройні провокації зі стрілецької зброї. Також 20 грудня сили окупанта тричі обстріляли Красногорівку з мінометів та гранатометів.

За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, четверо – отримали поранення, ще четверо отримали контузію.

Волонтер Тетяна Барвінська на сторінці Facebook, присвяченій темі загиблих у війні, оприлюднила імена чотирьох українських військових, які загинули в боях під Світлодарськом: Володимир Андрешків, Василь Панасенко, Сергій Степаненко та Дмитро Клименко.

Володимир Андрешків раніше воював під Дебальцевим. Родом зі Львівщини, з села Бортники, був активним учасником «Майдану». Воював у складі добробата «Київська Русь», у нього залишилося четверо дітей.

Василь Панасенко та Сергій Степаненко – з Київської області, обидва також служили в «Київській Русі». У Cергея Степаненка залишилися дружина і син.

Четвертий загиблий Дмитро Клименко – активіст «Правого сектора», служив у підрозділі, який відноситься до добровольчого корпусу «Правого Сектора».

 

 

 

comments powered by HyperComments