На Світлодарській дузі неспокійно: кількість загиблих Генштаб уточнює

Справжня Варта  |  П'ятниця, 23 грудня 2016, 20:32
Бойовики з півночі шість разів обстрілювали позиції сил АТО на Світлодарськ дузі, є загиблі.
На Світлодарській дузі неспокійно: кількість загиблих Генштаб уточнює

«Ніч пройшла неспокійно. На 7:00 ранку взагалі в зоні АТО зафіксовано 9 обстрілів, 6 з них – по наших позиціях на Светлодарськой дузі. Перевіряють інформацію про те, що бойовики знову намагалися штурмувати наші позиції», – повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна» заступник начальника прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Волошин.

За його даними, за добу в зоні АТО зафіксовано 19 обстрілів, і найбільше на Светлодарській дузі.

«Ситуація там залишається складною. Взагалі в зоні АТО за минулу добу зафіксовано 19 обстрілів і найбільше на Светлодарськой дузі. Вчора бойовики двічі намагалися штурмувати під прикриттям мінометів, а також артилерії. Вчора ввечері, о 22:00, вони також збільшили інтенсивність обстрілів», – розповів речник Генштабу.

Втрати серед українських військових є, але уточнення будуть пізніше, каже Владислав Волошин: «На жаль, є втрати серед українських військових. Про них буде повідомлено представником Міністерства оборони з питань АТО трохи пізніше».

Як повідомив волонтер і координатор проекту «СтопТерор» Семен Кабакан у Facebook, на Світлодарській дузі в полоні у бойовиків загинули троє українських військовослужбовців: «Трьох наших хлопців немає в живих. Двоє були на полі, забрали їх чи то місцеві бойовики, то чи найманці з РФ, поки невідомо. Бійці були поранені, їх зняли на відео і передали нашим, як підтвердження того, що вони у противника, тільки внесу поправку, противник гідний поваги, а ці – ні. Провести обмін не вдалося, ворог не захотів і наші не знайшли з ким говорити, там кожен командир, і знайти відповідального за зупинку вогню було нереально. Потім їх перевезли в Дебальцеве, знущалися і мучили, в результаті вбили. Звірячі фото з тортурами і тілами відразу надіслали нам, як підтвердження того, що вони «200», – написав волонтер. Зазначивши: іще один український військовий вважався зниклим без вісти.

«Ми подали запит і виявилося, що за їхніми даними він в полоні, але підтвердження ми не знайшли. Кілька годин тому третій виявився у нас, кілька пострілів в голову. Зараз на ресурсах  ОРДЛО і РФ поширюються ці фотографії і відео», – повідомив Семен Кабакан.

За словами волонтерів харківського госпіталю, з розповідей військових, поранених на Світлодарській дузі, стає ясно: ясно - таких втрат українська армія не несла з часів боїв під Дебальцевим.

Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що інформація про загибель трьох українських військових в полоні терористів в Донбасі не відповідає дійсності.

За його словами, повідомляння, які розповсюджується в ЗМІ і соцмережах про вбивство бойовиками захоплених в полон військових – це перекручена інформація про загибель двох українських бійців в зоні АТО, офіційно оприлюднена 21 грудня.

Також Андрій Лисенко нагадав, що офіційно відомо про одного бійця АТО, який потрапив у полон до окупантів на Світлодарській дузі. Водночас спікер міноборони не підтвердив і не спростував інформацію про загибель полоненого.

Тим часом Президент України Петро Порошенко повідомив про перемир'я в АТО .

«Вітаю досягнення у рамках Трісторонньої контактної групи, у відповідь на мою ініціатіву, домовленості відносно впровадження додаткових заходів зі встановлення сталого та безстрокового режиму всеохоплюючого пріпінення вогню починаючі з 00 годин 24 грудня 2016 року, – написав глава держави у Facebook. – Розраховую, що завдяки цим заходам, які реалізовуватимуться напередодні новорічних та різдвяних свят, режим припинення вогню на Донбасі набуде постійного характеру. Україна підтверджує готовність виконати як цю, так і інші Мінські домовленості. Закликаю Росію забезпечити неухильне дотримання режиму припинення вогню, а також імплементацію інших домовленостей, зокрема щодо невідкладного звільнення заручників та незаконно утримуваних осіб, у тому числі на російській території».

comments powered by HyperComments