Онищенко є частиною пропагандистської війни Путіна проти України, - глава Free Russia Foundation

Четвер, 2 лютого 2017, 09:04
Глава російського фонду заявила, що Путін спробує створити нові загрози суверенітету України
Онищенко є частиною пропагандистської війни Путіна проти України, - глава Free Russia Foundation

"Це буде вирішальний рік для крихко збалансованої демократії і суверенітету України. Існує реальна небезпека, що президент Росії Володимир Путін буде перевіряти новий світовий порядок, і думаю, що настав час завершення його поглинання України", - написала Арно в своєму матеріалі "Якщо світ почне закривати очі, Путін скористається рештою України "для американського видання The Hill.

Як випливає з матеріалу, Кремль застосовуватиме щодо України тактичну гібридну агресію - поєднання демонстрації військової сили, військової дезінформації та використання "проплачених місцевих сурогатів з метою здійснення порядку денного Кремля". "Я сподіваюся, що наші друзі в Конгресі США, які лояльні до України, не відвернуться від глобального етапу нової ери і будуть продовжувати підтримувати свободу українського народу", - зазначила Арно.

На думку голови фонду, шляхом військових і невійськових дій, спрямованих на дестабілізацію України, керівництво РФ спробує знизити збройний опір України і викликати у громадян сумнів щодо легітимності і ефективності влади, яку вони обрали. "І поки Захід буде зайнятий своїми внутрішніми питаннями, Путін буде використовувати будь-яку можливість, щоб повернути Україну на орбіту Кремля і переконатися, що вона стає недієздатним державою", - зазначила вона.

Вона також зазначила, що останнім прикладом кампанії дезінформації керівництва РФ проти України є ситуація із заявами з боку колишнього народного депутата Олександра Онищенка, в яких він звинувачує українську владу в хабарництві. "Ці твердження не підтверджено. Але підтверджено те, що Онищенко був звинувачений українським національним антикорупційним органом у розкраданні $ 62 млн з державного бюджету. Він був позбавлений свого місця в українському парламенті і звинувачений у державній зраді. Онищенко втік з України в Лондон, але до цього зробив одну зупинку - в Москві ", - підкреслила Арно.

На її думку, Путін не зупиниться на Криму і Донбасі, а буде намагатися взяти під контроль Київ. "Великі світові демократії - США, Великобританія і українські друзі в Європі - не повинні стати жертвою сирени націоналізму і ігнорувати кричущий імперіалізм Росії, оскільки вона не зупиниться сама по собі", - підкреслила глава фонду.

Free Russia Foundation - некомерційна організація, яка підтримує демократичні зміни в Росії. Організація надає допомогу цивільному суспільства в Росії і працює з російською діаспорою - зокрема з тими, хто покинув Росію через переслідування за політичними мотивами. Фонд стверджує, що вже три роки спостерігає, як Росія веде війну в Україні. За інформацією організації, Росія влила мільйони в фінансування фейковий новин, пропаганду і дезінформацію, а також у військову підтримку проросійських бойовиків на Донбасі , - пише видання LB.ua.

Нагадаємо, що кілька останніх днів в Авдіївці ситуація критична, обстріли тривають (ВІДЕО)

comments powered by HyperComments