«Ґіві ту мі – новий рингтон для Мотороли»: усі подробиці вбивства терориста, версії, коментарі, заяви

Справжня Варта  |  Середа, 8 лютого 2017, 22:37
Загибель одного зі знакових персонажів «ДНР», бойовика Михайла Толстиха на прізвисько «Ґіві» завершила процес ліквідації польових командирів ОРДЛО.
«Ґіві ту мі – новий рингтон для Мотороли»: усі подробиці вбивства терориста, версії, коментарі, заяви

Інша справа: хто його прибрав?

У «ДНР» за вже сталою традицією заявили, що «теракт організувала українська диверсійно-розвідувальна група».

За повідомленням колишнього главаря донецьких терористів Ігоря Стрєлкова-Гіркіна, підірваний кабінет ватажка штурмового «батальйону «Сомалі» разом із власником. Імовірно – потрапляння снаряда РПО «Джміль», йдеться в повідомленні.

Джерело, близьке до так званої влади «ДНР», розповідає детальніше. За його словами, Гіві знищений в результаті вибуху на базі «підрозділу» в околицях Донецька. У результаті вибуху в «штабі» «Сомалі» почалася сильна пожежа, в момент вибуху Гіві знаходився в своєму кабінеті.

У ту ж дудку, проте, як то кажуть, «у свинячий голос» – бо не повідомив нічого нового, свій пост у Twitter накатав інший шанувальник «ДНР», сумнозвісний харків’янам «журналіст» Костянтин «Котя» Долгов. Мовляв, Гіві міг бути ліквідований в результаті пострілу з реактивного вогнемета «Джміль».

«На початку сьомої години ранку терористи зробили постріл із «Джміля» у вікно штабу, де в цей момент знаходився Гіві», – написав Котя.

Ключове слово – «терористи». Обмовка по Фрейду?

Цікава деталь: щоб вистрілити в потрібне вікно будівлі в момент, коли там знаходиться ціль, потрібна тривала підготовка. Напередодні на донецьких пабліках з’явилися повідомлення: увечері 6 лютого в місті раптово зняли всі блокпости.

«Совпадєніє? Нє думаю…»

Новина про ліквідацію Гіві стала «бімбою» дня. Юзери мережевих пабліків у властивому їм стилі відкоментували подію: «Гіві приєднався до Мотороли», «Givi to Me» – новий рингтон для Мотороли…». І це ще не найсаркастичніші вислови. Деякі з інтернет-коментаторів уже роблять ставки на те, хто буде наступником Гіві, з великою долею упевненості припускаючи: «Захар».

Побутує й думка, що Гіві і «папєрєдніков» прибрав Гоша Плотницький. До речі, на низці сепаратистських інтернет-ресурсів є заява Плотницького, що вбивство Гіві – справа рук «чоловіка-Шкіряка». Це прозвучало на тлі заяви радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, котрий від імені Нацполіції і СБУ запропонував главарям «ДНР» і «ЛНР» здатися:

«Ми тільки що провели консультативну нараду з нашими колегами з СБУ, ми спілкувалися з Юрієм Тандітом, крім інших, і вийшли на консолідовану позицію. З огляду на ті обставини, які сьогодні склалися на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської області, в першу чергу мова йде про цілеспрямовану ліквідацію ватажків російських терористичних банд «ЛНР», «ДНР», ми пропонуємо Захарченку та Плотницькому здатися українській влади. Дійти до найближчого відділення СБУ або Нацполіціі і здатися. Тому що, з огляду на ситуацію, наступними можуть бути саме вони», – заявив Зорян Шкіряк в ефірі 112 каналу.   

Нагадаємо, 17 жовтня минулого року убитий інший розпіарений російськими ЗМІ бойовик Арсен Павлов, відомий як «Моторола». Він загинув в результаті вибуху бомби, що спрацювала в ліфті.

4 лютого т.зв. «начальник управління народної міліції ЛНР» Олег Анащенко загинув у результаті підриву його автомобіля в Луганську.

В кінці січня в Росії помер перший ватажок «ЛНР» Валерій Болотов. Його дружина запідозрила отруєння – Болотову могли підсипати отруту в каву під час обіду з невідомими.

comments powered by HyperComments