Рівень працевлаштування учасників АТО на Харківщині складає 78%

П'ятниця, 24 березня 2017, 17:02
У минулому році працевлаштовано 388 учасників АТО
Рівень працевлаштування учасників АТО на Харківщині складає 78%

Про це розповів заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих  23 березня під час засідання Обласного координаційного комітету сприяння зайнятості та професійній орієнтації населення.

За його словами, " до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 109 осіб цієї категорії, професійне навчання пройшли 160, у т. ч. 76 осіб пройшли навчання в Харківському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. 32 учасники АТО розпочали власну справу, 6 осіб працевлаштовані за рахунок виплати компенсації роботодавцю у розмірі ЄСВ».

Пріоритетами центру є надання якісних соціальних послуг у сфері зайнятості таким категоріям громадян, як молодь віком до 35 років, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи та  демобілізовані учасники АТО.

Нагадаємо, що законопроект, який передбачає нарахування державну підтримку на придбання доступного житла в розмірі 50% від вартості покупки для ветеранів війни та переселенцям, підтримали парламентарії /постанову № 4550/. Законопроект спрямовано на ефективну реалізацію державних житлових програм із забезпечення населення доступним житлом. Він визначає порядок надання Державної підтримки у розмірі 50 % вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту особам, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (учасники АТО та їх сім’ї), а також внутрішньо переміщеним особам, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

Також на Харківщині майже 5 тисяч учасників АТО отримали документи на землю.

«Хлопцям видають узгоджену землевпорядну документацію. Йдеться про 75 земельних ділянок під садівництво площею 12 соток. Це земельні ділянки для ведення індивідуального садівництва біля селища Солоницівка і 28 ділянок у межах селища Руська Лозова Дергачівського району», - поділився інформацією начальник штабу Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Владислав Якименко.

comments powered by HyperComments