Харківська прокуратура не згодна з невинністю луганського мера

Середа, 14 червня 2017, 13:02
Відповідне рішення Кремінського районнийого суду Луганської області оскаржено у Харкові
Харківська прокуратура не згодна з невинністю луганського мера

Екс-меру з Лугащини правоохоронцями ставиться в провину усіляке сприяння діяльності озброєної терористичної організації так званої «Луганської народної республіки», - повідомляє «Справжня Варта».

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року керівник міста усіляко сприяв діяльності озброєної терористичної організації так званої «Луганської народної республіки». Зокрема, забезпечував матеріально-технічні потреби терористів: використовував службові повноваження, залучаючи ресурси місцевих комунальних підприємств для будівництва та облаштування блокпостів; надавав адміністративні приміщення для проведення нарад тощо. Окрім того, мер безпосередньо брав участь в організації референдуму щодо відокремлення Луганської області від України. Такі дії чиновника призвели до окупації міста антиукраїнськими силами.

Екс-очільнику міста інкримінується посягання на територіальну цілісність України, створення терористичної організації та зловживання владою (ч. 3 ст. 110, ч.1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364 КК України).

Нагадаємо, на початку червня 2017 року Кремінський районний суд Луганської області визнав чоловіка невинуватим. Прокуратура вважає вирок суду незаконним та таким, що підлягає скасуванню, тому звернулася до апеляції з вимогою призначити новий судовий розгляд справи.

Як раніше писала «Справжня Варта», Мера міста Лутугине Сергія Москальова будуть судити за те, що він організував референдум про підтримку незалежності так званої «Луганської народної республіки». Мер міста звинувачується в посягання на територіальну цілісність України, створенні терористичної організації та зловживанні владою (ч. 3 ст. 110, ч.1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364 КК України).

Також Кремінський районний суд Луганської області 1 червня 2017 року виправдав Сергія Баранова, який свого часу перебував на посаді так званого “міністра вугільної промисловості ЛНР”.

“Визнати не винуватим і виправдати через недоведеність вчинення ним цих кримінальних правопорушень”, – оголосив суддя Кремінського районного суду Валерій Ковальов.

Прокурори вимагали позбавити волі підсудного на 10 років.

Також колишнього голову Станично-Луганської районної ради Луганської області засудили до чотирьох років і одного місяця ув'язнення. 

Старобільський районний суд Луганської області визнав Володимира Білоуса винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Цей же суд виправдав екс-мера Стаханова Юрія Борисова у справі про сепаратизм та організацію самоназваної «ЛНР». .

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments