Ми сподіваємося, що миротворча місія на Донбасі зможе наблизити безпекові кондиції для початку політичного процесу місцевих виборів - Порошенко

Вівторок, 10 квітня 2018, 16:26
Це Петро Порошенко заявив під час спілкування з представниками ЗМІ по завершенні двосторонньої зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
Ми сподіваємося, що миротворча місія на Донбасі зможе наблизити безпекові кондиції для початку політичного процесу місцевих виборів - Порошенко

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Петро Порошенко повідомив, що на сьогодні, на жаль, немає процесу в мирних перемовинах, а також не виконуються Мінські домовленності. 

«Ми не маємо спільного центру координації і контролю російських представників на окупованій території, які б могли ефективно забезпечувати режим припинення вогню. Ми не маємо, поки що, прогресу на переговорах по Мінському процесу. І ми сподіваємося, що пропозиції, які спільно висувають Франція, Німеччина, Україна, Сполучені Штати щодо проекту рішення Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй щодо запровадження миротворчої місії, яка буде не ескортом для спостерігачів ОБСЄ, а буде повноцінною, повномасштабною, яка зможе роззброювати незаконні збройні формування, захистити людей, які живуть на окупованих територіях, і наблизити безпекові кондиції для початку політичного процесу місцевих виборів», - заявив Петро Порошенко.

За словами Глави держави, під час сьогоднішніх перемовин ситуації на cході України було приділено багато уваги і вона обговорювалася детально. 

. «Я поінформував пані Канцлера про те, що не дотримуються перемир’я, навіть незважаючи на те, що ми мали спільну заяву учасників Нормандського формату – Президента Макрона, Канцлера Меркель, Президента Порошенка і Президента Путіна. В десять разів більше контрольовані Росією бойовики і російські солдати порушують перемир’я і лише дванадцять разів українські воїни відкривали вогонь у відповідь для того, щоб захистити себе», - констатував він.

Нагадаємо, що раніше, у рамках зустрічі в Харкові, Президент України та Президент Польщі обговорили в Харкові введення миротворців на окуповані території Донбасу. «Ми будемо мати ефективні засоби для того, щоб принести мир на українську землю, і будуть мати доступ миротворці до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону», - наголосив Президент України.

Також Порошенко заявляв, що понад 75% українців підтримують розгортання класичної миротворчої місії на Донбасі. 

 

comments powered by HyperComments