Донбас

14:54
1 листопада у Донецьку під час показу документального альманаху "Відкритий доступ" невідомі розлили смердючу рідину, через що глядачів довелося вивести з зали. За словами свідків, біля калюжі з неприємною рідиною сидів чоловік, який саме за кілька хвилин після початку показу залишив приміщення.
10:42
Пройшов рік, як почалась мовна вакханалія в Україні. На третій хвилині сесійного дня Верховної Ради України попереднього скликання у першому читанні без будь-якого обговорення, з грубими порушеннями регламенту було проголосовано антидержавний і антиукраїнський «закон» Ківалова-Колесніченка під назвою «Про засади мовної політики». Від цього «закону» відхрестився не тільки профільний комітет, експертні юридичний та інші комітети, вищі навчальні заклади, академічні мовознавчі організації, але й більша частина української громадськості.
16:57
У Донецькій міській раді обговорювалися результати дослідження Всеукраїнського Індексу публічності місцевого самоврядування. За його результатами публічність Донецької міськради оцінили на рівні 55 %, це - 4 місце з 11. Внаслідок чого Донецьк був віднесений до групи міст з низьким рівнем публічності.
18:42
Служителі Української православної церкви Московського патріархату нацькували чиновників і міліціонерів на перевірку до будинку священника УПЦ Київського патріархату Андрія Чуя. Той проживає в Пролетарському районі Донецька і нещодавно на одній з будівель на своїй земельній ділянці встановив хрест, чим надзвичайно збудив "монополістів на справжнє християнство" з УПЦ МП. Про це «Новостям Донбасса» повідомив А. Чуй.
01:01
В березні 2013 року на Міжнародному фестивалі з прав людини Docudays UA в Києві відбулася світова прем'єра документального фільму-альманаху «Відкритий доступ». Події, зображені в альманасі, розгортаються після набрання чинності Законом України «Про доступ до публічної інформації». Це - хроніки становлення громадянського суспільства, а також історії з життя самих героїв.
13:05
26 жовтня гурт «Скрябін» виступив з концертом у Донецьку, де презентував публіці свій новий альбом. Перед концертом лідер гурту Кузьма (Андрій Кузьменко) висловив свою думку щодо можливого в майбутньому вступу України до Європейського Союзу.
00:15
На початку жовтня Донецький національний технічний університет за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Міське будівництво» на побудову Інформаційно-бібліотечного центру ДонНТУ вартістю 7,74 млн. грн.
22:11
Донецькі студенти везуть на конкурс до Одеси мегапроекти: від унікального реабілітаційного центру для сліпоглухонімих дітей до супервелодрома та сміттєпереробного заводу. Про це розповів Микола Шолух, професор Донбаської національної академії будівництва і архітектури (ДонНАБА).
09:21
Власник сайту - мешканець Луганська 34 років порушував авторські права величезної кількості виконавців, фірм і корпорацій і працював не "за ідею". Він заробляв на показі рекламних банерів, кліках на посилання сторонніх ресурсів, а також отримував виплати з файлообмінників, з якими співпрацював. Саме на ці файлообмінники луганчанин заливав весь піратський контент, доступний для скачування через посилання на його сайті.
19:03
Державна екологічна інспекція в Луганській області підтвердила припущення природоохоронців про те, що 150 гектарів заказника «Балка Березова» у Міловському районі Луганської області розорані. Оранку виявили цього літа активісти громадської кампанії «Збережемо українські степи!».