Донбас

11:27
У Красноармійську Донецької області в приміщенні гаража, розташованого на території гаражного кооперативу «Південний», були знайдені трупи трьох чоловіків з ознаками насильницької смерті.
16:46
Інвентаризація - не просто формальний захід. За роки, що минули з внесення пам'яток до реєстрів, багато об'єктів вже втратили історичний вигляд, а якісь сильно змінили зовнішній вигляд і планування, а деякі повністю знищені. Результати спільного огляду будівель і пам'ятників дадуть можливість з'ясувати поточний стан об'єктів, розробити подальшу стратегію їх захисту та охорони.
01:36
У Маріуполі, за попередніми даними, у новому навчальному році до перших класів підуть 3875 дітей, з них українською мовою будуть навчатися 1705 першокласників (майже 44 %). Про це повідомила заступник начальника управління освіти Маріупольської міськради Інна Дарменко.
14:48
Павло Коробчук - відомий поет, прозаїк, музикант, журналіст. Він автор поетичних книг: "Натщенебо" ("Смолоскип", Київ, 2005); "Цілодобово" (спільно з Б. Горобчуком та О. Коцаревим) ("Факт", Київ, 2007); "Кайфологія" ("Факт", Київ, 2010), "Динозавр" ("Ярославів Вал", Київ, 2011) та роману "Море для шульги" ("Твердиня", Луцьк, 2012).
12:13
Активісти антіфрекінгового руху звинувачують у рукоприкладстві заступника мера з міста Красноармійськ Донецької області.
14:43
Донецькі зоозахисники звернулися до міліції із заявою про масове вбивство бездомних тварин. Серед собак були стерилізовані за програмою регулювання чисельності вуличних тварин, а також крихітні цуценята.
11:52
У березні поточного року тема видобутку сланцевого газу була однією з найактуальніших. Такий висновок зробила незалежна група експертів у рамках проекту «У-Медіа» - «Моніторинг публікацій у регіональних друкованих ЗМІ для оцінки дотримання стандартів журналістики». За підрахунками фахівців друковані, електронні ЗМІ та інформагенції опублікували близька 150 різножанрових матеріалів, у яких проблема показана під різними кутами зору – як на підтримку дій влади та бізнесу, так і з критикою «газової» політики.
14:19
В жовтні 2012 року органи державної статистики Донецької області провели опитування щодо наявності побутової техніки в домашніх господарствах. Встановлено, що холодильники мають 99% домогосподарств, кольорові телевізори і електропраски - 97%, пральні машини - 92%, електропилососи - 84 %, відеоплеєри, відеомагнітофони, DVD-програвачі та цифрові фотоапарати - 49%.
13:20
Посол США в Україні Джон Теффт сьогодні відвідує Донецьк для участі в «Днях Америки». В місцевому культурному фонді "Ізоляція" проходить TechCamp Donetsk 2.0 – українсько-американський семінар, де представники громадських організацій та експерти у сфері технологій обговорюють проблеми, з якими стикаються.
16:46
Культурне мапування – нова практика навіть для Європи. Що стосується України, то тут вона виявилася особливо актуальною. До деіндустріалізації культурне життя українських міст на сході цілком залежало від влади. Культпросвіт був справою ідеологічною, тож робітники ходили в театр за наказом керівництва, розповідає Костянтин Скоркін, учасник луганського літературного угруповання «Стан».