Харківська область забезпечена державними коштами на лікування переселенців

Вівторок, 30 серпня 2016, 22:28
Харківська область отримала 68 млн.грн. на медичне забезпечення переселенців
Харківська область забезпечена державними коштами на лікування переселенців

Про це 30 серпня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомила в.о. голови ХОДА Юлія Світлична. За її словами, в медичному супроводі потребують 101 тис. Переміщених осіб в регіоні.

"В результаті наших пропозицій і звернень до Кабміну ми поступово отримуємо відповідну допомогу з держбюджету. Згідно з останнім перерозподілу державної медичної субвенції, область отримала 68 млн.грн. Ці кошти будуть розподілені на найближчій сесії облради", - підкреслила Світлична.

Як розповіла в.о. начальника управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан, з травня 2014 роки за медичною допомогою звернулися 102 тис. внутрішньо переміщених осіб. "Кожен четвертий потребував стаціонарної допомоги. Амбулаторну допомогу отримали 52 тис. Дорослих і 23 тис. Дітей. В комунальних установах охорони здоров'я взяті на облік 2 тис. Вагітних, на даний момент народилися 1 тис. 343 дитини. 160 новонароджених потребували інтенсивному лікуванні" , - зазначила Сіроштан.

За її словами, допомога отримав 451 хворий на цукровий діабет (всі хворі повністю забезпечені інсулінами як вітчизняного, так і іноземного виробництва), 491 хворий на туберкульоз (з них 256 пройшли лікування в стаціонарі), майже 300 хворих на ВІЛ та СНІД, майже 6 тис. Онкохворих , 16 осіб з хронічними захворюваннями нирок, які отримують висококваліфіковану допомогу, в тому числі - гемодіаліз.

Світлична зазначила, що в області реалізується ряд проектів, які дозволять мінімізувати витрати в сфері охорони здоров'я в цілому. "Це, в першу чергу, впровадження системи ProZorro, яка вже повністю працює у всіх державних і комунальних підприємствах регіону і органах влади. Розробляється електронна програма, яка дозволить створити єдиний облік медичних препаратів, що закуповуються за бюджетні кошти, які є в наявності в медустановах області . Цю програму ми представимо нашим міжнародним партнерам та донорам для того, щоб отримати додаткові кошти на її розробку ", - розповіла Світлична.

comments powered by HyperComments