Тигипко продає все, щоб його не було за що було вкусити

Микола Кузнецов  |  Середа, 8 липня 2009, 13:12
Бізнесмен Сергій Тигипко оголосив, що продає свої активи, оскільки повертається до політики.
Уряд України не свербить – доведеться продавати заводи російським.

За його словами, дорогий бізнес або майно можуть стати приводом для спекуляцій з боку інших політичних сил.

На прес-конференції у Харкові 7 липня політик завив, що продає страхові компанії, а також вагонобудівний бізнес.

«Постараюся продати все максимально швидко», – сказав комерсант.

Зокрема, Крюковський вагонобудівний завод, частка в якому дозволяє Тигипко фактично контролювати підприємство, бізнесмен має намір продати росіянам: основний споживач продукції цього заводу – Росія. Кому конкретно, С. Тигипко або ще сам не знає, або приховує, але згадав відому кампанію «Трансмашхолдінг».

Чи «буде це «Трансмашхолдінг» або інша компанія, не знаю», – сказав він, відзначивши, що ТМХ відмінно порається з кризою – через те, що компанію узяв під контроль уряд, купивши пакет 25%+1, і аналогічний пакет купує шведська компанія Alstom. Тигипко відзначив, що російські залізниці «треба–не треба, а купують» продукцію ТМХ, поставивши таку політику в приклад уряду України.

Також на прес-конференції у Харкові С. Тигипко заявив, що не працював в команді Юлії Тимошенко. «З Януковичем був, з Тимошенко не був», – заявив він. Також комерсант повідав, що, на його думку, має моментально опускатися у президента, і розповів про своє бачення виходу з кризи.

Тим часом, аналітики впевнені: С. Тигипко, не дивлячись на його агресивний оптимізм є технічним кандидатом в президенти. Зокрема, оголосивши про своє повернення в політику, виявив повну відсутність запасливості по ресурсах. Все, що треба для виборчої президентської кампанії, у нього буде, за власним твердженнями, «за пару тижнів».
 

comments powered by HyperComments