Вранці відставки – увечері призначення. ПР голосуватиме по міністрах тільки в такому порядку

Четвер, 8 жовтня 2009, 14:37
Партія регіонів відмовилася розглядати кадрові питання, оскільки коаліція поставила нові неприйнятні умови.
верховна рада, засідання верховної ради

Про це заявив регіонал Олександр Єфремов в четвер, коментуючи зміну позиції фракції.

За його словами, в четвер вранці представники коаліції почали вимагати голосування лише по кадрових призначеннях без голосування звільнення членів уряду. Разом з тим, він нагадав, що в середу була досягнута домовленість розглянути як призначення, так і звільнення.

«Коли наші колеги сказали: давайте не розглядати звільнення, а лише призначення, то ми заявили, що кадрові питання повинні розглядатися в тому порядку, який є», - підкреслив він.

«Ми ніколи не заперечували проти розгляду (кадрових питань) і тим більше зняття міністрів, які себе дискредитували», - сказав Єфремов.

На прохання спрогнозувати, чи є шанс для розгляду кадрових урядових пропозицій до кінця пленарного тижня, він сказав:

«Зараз прямує розгляд бюджету, на це передбачено приблизно 2,5 години, після цього ще приблизно година – на призначення суддів, а потім подивимося, може і кадри розглянемо», - сказав він і знову нагадав, що ПР погоджується на розгляд призначень лише після розгляду звільнень членів Кабміну.

Раніше в четвер голова ВР Володимир Литвин заявив, що питання суддів розглядатиметься вже на вечірньому засіданні в четвер, яке почнеться о 16:00.

Таким чином, відповідно до підрахунків Єфремова, кадрові питання можуть бути розглянуті не раніше 17:00.

Нагадаємо, вчора, 7 жовтня 2009 року, заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила, що сьогодні, 8 жовтня, Партія регіонів ініціюватиме відставку чотирьох міністрів. Зокрема, за її словами, це стосується міністра внутрішніх справ Юрія Луценко, міністра освіти Івана Вакарчука, міністра праці Людмили Денісової і міністра охорони здоров'я Василя Князевіча.

8 жовтня на погоджувальній раді лідерів фракцій не вдалося досягти домовленості. БЮТ хоче спочатку призначити двох віце-прем'єрів, а також міністрів на вакантні посади в Кабміні – розділів Мінтрансу, Міністерства закордонних справ тощо. ПР, у свою чергу, наполягають, що спочатку треба розглянути звільнення міністрів, які дискредитували себе і які «викликають обурення в суспільстві».
 

comments powered by HyperComments