ПР вимагає відставки Луценка. Усі, у кого є совість і діти, зобов'язані проголосувати

Вівторок, 20 жовтня 2009, 12:40
Партія регіонів вимагає розглянути питання про звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
юрій луценко

Про це заявила член фракції Партії регіонів Олена Лукаш в своєму виступі у Верховній Раді.

«Сьогодні ми повинні розглянути питання про звільнення Луценко. Все, у кого є совість і діти, зобов'язані проголосувати», – заявила депутат.

«Щоб діти і матері України отримали надію на справедливість», – додала вона.

Лукаш відзначила, що «за оцінками міжнародних експертів, в Україні кожна п'ята дитина піддається сексуальному насильству».

«Практика показує, що 90% звернень матерів у міліцію взагалі не розглядається», – підкреслила депутат.

«Відносно дітей відразу після насильства скоюється другий злочин, тяжчий, – посадовий», – додала вона.

Лукаш відзначила, що справа про розбещення малолітніх стала резонансною, тому що «у ній, можливо, замішані відомі люди».

«Але саме цей резонанс дає підстави сподіватися, що злочинці не уникнуть відповідальності. Тепер закрити справу у нашого міністра-непитущого не вийде. І насильники, і високі посадовці, що їх покривають, сидітимуть», – додала вона.

Крім того, Партія регіонів закликає створити в парламенті тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів розтління дітей, а також передати кримінальну справу у виробництво Генпрокуратури.

Нагадаємо, 7 жовтня 2009 року, заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила, що Партія регіонів ініціюватиме відставку чотирьох міністрів, які дискредитували себе і які «викликають обурення в суспільстві». Зокрема, за її словами, це стосується міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 

comments powered by HyperComments