Партія розвитку закликає припинити бомбардування Донбасу

Понеділок, 18 серпня 2014, 17:56
У Партії розвитку України закликають владу сісти за стіл переговорів і відмовитися від використання артилерії і авіації в зоні АТО.
Партія розвитку закликає припинити бомбардування Донбасу

Як зазначають в Партії розвитку, тільки за останні два тижні кількість жертв в результаті бойових дій на сході України зросла майже удвічі – до 2086 осіб. За статистикою ООН близько п'яти тисяч осіб отримали поранення. Крім того, згідно даних РНБОУ, понад 62 тисяч жителів Донбасу виявилися біженцями, і десятки тисяч людей залишаються жити під кулями – в першу чергу це люди похилого віку і діти, які не мають можливості самостійно виїхати за межі регіону.

Як відзначають аналітики Партії розвитку, використання артилерії і авіації з обох сторін щодня збільшує кількість жертв. Снаряди потрапляють в житлові квартали, школи, лікарні – зруйнована інфраструктура, тисячі будинків повністю знищені. Смерть і страх за власне життя і життя своїх близьких стали постійними супутниками жителів південного сходу.

«Ми закликаємо обидві сторони конфлікту: якщо у вас не вистачає політичної волі зупинити військові дії, то припиніть використання важких озброєнь і авіації в містах і населених пунктах Донбасу. Необхідно шукати будь-які шляхи для вирішення конфлікту мирним шляхом», – йдеться в заяві.

У Партії зазначають, що сьогодні межі АТО вже вийшли за межі Донецької і Луганської областей, гуманітарна та економічна катастрофа загрожує всій Україні. У зв'язку з такою загрозою Партія розвитку пропонує ввести мораторій на використання важкого озброєння в зоні бойових дій і бомбардування авіацією населених пунктів і міст Донбасу.

Нагадаємо, Партія розвитку України пропонує створити «міністерство миру на Донбасі». Так, голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін вважає, що влада повинна затвердити посаду міністра з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.



 

comments powered by HyperComments