Європарламент та Верховна Рада синхронно ратифікують угоду про асоціацію

Неділя, 31 серпня 2014, 22:00
Угоду про асоціацію між Україною та ЄС буде синхронно ратифіковано у Брюсселі та Києві. Голова Європарламенту запевнив українського президента в повній підтримці з боку ЄС.
Європарламент та Верховна Рада синхронно ратифікують угоду про асоціацію

Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде синхронно ратифіковано у Верховній Раді України та Європейському парламенті. Про це домовилися в суботу, 30 серпня, голова Європарламенту Мартин Шульц і президент України Петро Порошенко, повідомляє офіційний сайт українського президента.  Європарламент готовий пришвидшити законодавчу роботу з ратифікації угоди про асоціацію, зазначив Мартин Шульц на своїй сторінці у Twitter.

При цьому голова Європарламенту запевнив українського президента у повній підтримці України з боку ЄС у питаннях захисту національного суверенітету і територіальної цілісності країни, говориться у повідомленні на сайті президента України.

 "ЄС має зробити все можливе, аби допомогти Україні досягти миру в об'єднаній країні", - написав Шульц у Twitter.

Спостереження на виборах

Порошенко оголосив, що Україна запропонувала Європарламенту спрямувати своїх представників для спостереження за ходом передвиборчої кампанії та самими виборами до Верховної Ради, які відбудуться 26 жовтня. Як підкреслив президент України, українська влада зробить усе можливе для забезпечення проведення прозорих і справедливих парламентських виборів. Шульц, у свою чергу, підтвердив досягнення домовленості з Порошенком щодо надсилання спостерігачів Європарламенту до України.

Президент України також висловив сподівання, що запланований на 12 вересня візит Мартина Шульца до Києва продемонструє солідарність ЄС із українським народом.

 "Я ніколи не бачив Європу такою єдиною, як зараз, коли вона об'єдналася  в солідарності з Україною", - наголосив Петро Порошенко.

comments powered by HyperComments