Нова економіка, децентралізація і світло на Донбасі

Вівторок, 16 вересня 2014, 10:50
Форум Опозиційного блоку, на якому були затверджені його платформа і резолюція, пройшов в Києві 14 вересня.
Нова економіка, децентралізація і світло на Донбасі

Як декларують учасники форуму, Опозиційний блок виступить за нейтралітет і збереження позаблокового статусу України, а також роззброєння всіх незаконних збройних формувань в Україні. Серед інших цілей - зміцнення обороноздатності країни, соціальний захист військовослужбовців, правоохоронців, сімей загиблих та поранених учасників військових дій. Опозиційний блок також запропонує національний план відродження Донбасу і механізми децентралізації влади.

«Ми за мир, ми проти війни, ми за єдину Україну, за таку Україну, де кожна людина, кожне село, район, область почуватимуться захищеними, відчувати себе комфортно», - заявив Голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін.

За його словами, бути в опозиції до влади сьогодні - означає бути на боці ошуканих, розорених, увергнутих у відчай людей. Країна, в якій немає самостійною і потужної опозиції, не може бути ні демократичною, ні успішною. У той же час, інтереси як мінімум третини українців сьогодні ніхто не представляє і не захищає.

Сергій Ларін підкреслив, що українське суспільство ділиться сьогодні не по регіонам, мови, ідеології чи партійної приналежності. Воно розділене на тих, кому вистачає мудрості бачити, що державний корабель несе на рифи, і тих, хто в ура-патріотичному угарі продовжує кидати вугілля в топку війни, наполягає політик.

За підсумками форуму було прийнято резолюцію «Мир. Стабільність. Відродження». Делегати форуму звернулися до президента країни з низкою вимог - припинити кровопролиття і почати повномасштабні переговори, розробити нову економічну політику, а також відправити у відставку уряд, який не впорався з кризою і не провело якихось виразних і ефективних реформ. Також резолюція закликає до розслідування злочинів проти власного народу - вбивств на Майдані, Одеської трагедії, захисті прав біженців та якнайшвидшого відновлення інфраструктури Донбасу.

У форумі взяли участь представники шести політичних партій і понад п'ятдесят громадських організацій, зокрема, керівники Партії розвитку України Сергій Ларін та Юрій Мірошниченко, глава партії «Центр» Вадим Рабинович, екс-директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, директор Інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв, екс-міністр молоді та спорту, член Партії розвитку України Юрій Павленко, головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва.

comments powered by HyperComments