Голосом Донбасса в Раді стане опозиція

Понеділок, 22 вересня 2014, 11:32
Партії від опозиції йдуть в парламент єдиним блоком, щоб зупинити війну і захистити права виборців Донбасу.
Голосом Донбасса в Раді стане опозиція

Як відзначають в «Опозиційному блоці», безліч українських виборців на південному сході країни не розуміють, за кого голосувати, і як наслідок не підуть на вибори. Вони відмовляються голосувати за партії, що розділяють країну і які знищили їх мирне життя.

«Південний Схід повинен мати голос в наступній Верховній Раді і впливати на майбутнє нашої країни. Цим голосом стане Блок Опозиції. Якщо в парламенті будуть тільки ті партії, які представляють Західну і Центральну Україну, наша країна ніколи не стане єдиною - цього не можна допустити», - йдеться в заяві блоку.

Творці Опозиційного блоку підкреслюють, що відсунули на другий план свої політичні амбіції і розбіжності і об'єдналися заради єдності України, заради захисту людей, в тому числі, і жителів Донбасу, які не заслужили тієї трагедії, що руйнує їх життя, знищує їх вдома, щодня створює атмосферу страху по всій країні.

«Без опозиції у Верховній Раді влада зробить ще більше помилок - остаточно знищить промисловість, розірве економічні та політичні зв'язки з нашими сусідами. Україна не буде єдиної в умовах радикалізму, ненависті і спроб ділити людей на різні сорти», - зазначив глава Боровського райради і представник «Опозиційного блоку»Євген Жук.

Щоб уникнути різних тлумачень та інсинуацій, настільки властивих передвиборного процесу, лідери опозиції гранично ясно позначили свою позицію: «сьогодні Опозиційний Блок - це команда проукраїнських політиків, які виступають проти розвалу країни і здачі українських територій Росії». Команда блоку виступає за єдину Україну, але підкреслює, що єдиної України не може бути до тих пір, поки йде війна і поки не почалося відновлення економіки. «Опозиційний Блок» - партія миру, в якій об'єдналися прості люди, представники місцевої влади, лідери громадянського суспільства, професійні управлінці, здатні представляти інтереси жителів Донбасу.

Окрема тема в передвиборній гонці - закони про особливий статус територій Донбасу, які були прийняті в кращих авторитарних традиціях - без обговорення, без дебатів. У «Опозиційному блоці» відзначають, що ніхто до кінця не розуміє, як буде реалізований цей закон.

«Ясно одне - влада здала частину української території, але це не зупинить сепаратистів. У небезпеці довколишні прикордонні області - Харківська, Дніпропетровська та Запорізька. А не маючи альтернативи на виборах в Раду, виборці Південного Сходу проігнорують вибори, і це дасть можливість Росії заявити про нелегітимність парламенту. Цього категорично не можна допустити», - підкреслює голова Борівського райради і представник«Опозиційного блоку» Євген Жук.

comments powered by HyperComments