Forbes: Путін збирається вторгнутися в Україну?

Четвер, 13 листопада 2014, 22:18
"Поки я це пишу, експерти повідомляють про масоване нарощування російських військових сил на кордоні з Україною", - відзначає оглядач Forbes Мелік Кайлан. Повідомляє сайт «Главное».
Forbes: Путін збирається вторгнутися в Україну?

"Власне кажучи, ми спостерігаємо за підготовкою до відкритої війни за грузинським алгоритмом: спочатку озброїти сепаратистів, потім направити російських військових, замаскованих під сепаратистів, загострити і довести до кипіння ситуацію, а потім вторгнутися на повній потужності", - стверджує автор статті.

"Слід взяти до уваги два інші чинники. Путін тільки що підписав угоду з розширення ядерної інфраструктури Ірану. Президент Туреччини Ердоган подзвонив Путіну, щоб виразити своє невдоволення з приводу ситуації в Сирії, за чим, згідно з рядом джерел, послідувала бурхлива дискусія: Путін велів Ердогану припинити спроби подолати Асада і навіть погрожував війною,якщо Ердоган втрутиться за допомогою армії", - передає автор.

"Чому усе це відбувається зараз? На цих сторінках я багато разів писав про те, що Москва діє стратегічно, координуючи дії у всьому світі і точно розраховуючи час. Більше того, це головна ідея нової книги, яку ми написали з Дугласом Шейном про Росію і Китай і нову холодну війну, - ідея в тому, що у них є план гри, а у нас немає", - пише Кайлан.

"Я неодноразово писав про те, що Москва розширила свій вплив за ті 10 років, коли ми, західні країни, вели важкі бої, зав'язнувши у війнах з ісламістами. Ну не Путін же організував цю інтермедію, можете сказати ви. Можливо, і немає, але він скористався нею за повною програмою", - говориться в статті.

"Путін почав свою кампанію на Східній Україні, коли ми підготувалися до дій в Іраку", - продовжує автор. "А тоді як США невпевненими кроками просуваються до ядерної угоди з Іраном, Путін тільки що серйозно його ускладнив, піднявши ставку за допомогою власної угоди за масштабним розширенням ядерної програми Тегерана". На думку Кайлана, Іран міг би стати мостом, по якому природні ресурси Центральної Азії потекли б на захід, замість того щоб обслуговувати тільки Росію і Китай.

Ердоган підписав угоду з Туркменією про будівництво газопроводу через Каспій, щоб максимально наростити постачання газу в Європу, пояснює Кайлан причини згаданої сварки турецького президента і Путіна."Газопровід має бути закінчений до 2018 року. Оскільки російська економіка йде на дно і газове панування Москви починає рушитися, поки США сперечаються з Близьким Сходом, Путін повинен діяти нестримно відповідно до своїх мегаекспансіоністських планів. Це реальні факти - подивиться на те, що відбувається в Україні", - робить висновок Кайлан.

 

comments powered by HyperComments