Депутати ДД хочуть видати Києву збіглих українських чиновників, враховуючи Азарова і Пшонку

Понеділок, 24 листопада 2014, 21:43
Російська влада повинна жорстко підійти до питання про перебування на території Росії збіглих українських політиків і їх родичів - аж до ухвалення рішень про видачу Києву і правоохоронним органам інших країн окремих осіб, відносно яких проводяться слідчі дії. З такою ініціативою виступив депутат Державної думи, член фракції КПРФ Валерій Рашкін. Повідомляє сайт "Главное".
Депутати ДД хочуть видати Києву збіглих українських чиновників, враховуючи Азарова і Пшонку

- Росія виявила благородство і милосердя, надавши притулок Януковичу. Це виправдано. Він – незаконно повалений президент, і в Україні до цього дня зберігається загроза для його життя. Але з якої причини Росія повинна рятувати інших збіглих і нечистих на руку українських політиків, таких, наприклад, як Пшонка або Азаров? - вважає Валерій Рашкін. - Азаров, будучи прем'єр-міністром України, увпродовж чотирьох років займався тим, що фактично заохочував крадійство російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією.

Росія не повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи також і сина Азарова - Олексія, який, відзначає парламентар, звинувачується в розкраданні державних коштів в Україні, і, крім того, має австрійське громадянство.

- Чому тепер ми повинні його рятувати і забезпечувати йому комфортне життя тут? Тим більше, з якої причини Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, який звинувачується в розкраданні державних коштів? Ця людина не є громадянином Росії. У нього австрійський паспорт. Його дуже чекають в Австрії, де заарештовані його рахунки, і де відносно нього ведеться розслідування. Його треба видати Австрії, - повідомив Валерій Рашкін.

За наявними в депутата Держдуми відомостями, син колишнього президента України - Олександр Янукович вже почав інтегруватися в російський бізнес. Зареєстрована в Санкт-Петербурзі фірма Януковича-молодшого займається "управлінням фінансово-промисловими групами і холдінг-компаніями".

Розшукуваний владою Австрії син колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова також знаходиться в Росії, де він фактично ховається від слідства. У сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія у банках Австрії заарештовані 6,7 мільйона євро і нерухомість на 5 мільйонів євро.

Відомо, що сам колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров веде справи в Москві, де у нього є великий офіс в престижному районі Хамовники. На думку депутата, нинішня діяльність збіглого українського політика цілком може бути пов'язана з відмиванням коштів або політичними проектами, що завдають шкоди інтересам Росії. У зв'язку з чим парламентар вже відправив до ФСБ Росії запит про необхідність проведення перевірок відносно колишнього прем'єр-міністра України.

Депутат говорить, що в діях відносно збіглих українських політиків і їх родичів Росія повинна керуватися своїми політичними інтересами.

-Надавати політичний притулок і захищати на своїй території громадян іноземних держав допустимо і доцільно тільки в тому випадку, якщо це дійсно віддані і щирі друзі Росії, люди, постраждалі за свої політичні погляди і за вірність стосункам з Росією. Такі люди, як Азаров, до цієї категорії  явно не мають ніякого відношення, швидше навпаки, вони були і залишаються ворогами Росії, - підбив підсумки комуніст.

comments powered by HyperComments