Дмитро Тимчук: бойовики змінили тактику

Середа, 26 листопада 2014, 11:51
У зоні АТО бойовики перейшли до тактики «малих вогневих груп». За останню добу українські позиції були обстріляні 47 разів. Такі дані групи «Інформаційний Спротив» опублікував на своїй сторінці в Facebook Дмитро Тимчук.
Дмитро Тимчук: бойовики змінили тактику

Протягом доби зафіксовано близько 50 обстрілів російсько-терористичними військами позицій українських військ, на Луганському напрямку (16), Донецькому (16) та Дебальцевському (15). Експерти відзначають, що в районі Донецька командування бойовиків активно проводить переформування своїх тактичних груп. Деякі групи посилюються, деякі розформовуються з передачею «особового складу» до складу інших бандформувань, що викликає конфлікти в середовищі бойовиків з розформованих груп.

Для проведення цих організаційно-штатних заходів основні сили противника, які оперують на цьому напрямку, раніше були відведені від лінії зіткнення з українськими військами. Крім того, активно проводяться заходи щодо доозброєння і доукомплектування формувань «ДНР» за рахунок "допомоги", яка надходить із Російської Федерації.

Також відзначається, що протягом останніх 2-3 діб формування «ДНР» отримали досить серйозне поповнення як живою силою, так і технікою та озброєннями. Зокрема, фіксується подальше нарощування чисельності мінометних розрахунків у бойовиків.

Командування російсько-терористичних військ продовжує посилювати свої формування і на півночі і північному заході Луганської області (Первомайськ, район Трьохізбенки-Слов'яносербська, а так само в смузі Щастя-Станиця Луганська) шляхом доукомплектування підрозділів живою силою, озброєннями та військовою технікою.

У цих районах зафіксовано появу двох нових ротних тактичних груп і артилерійської групи російських військ. У складі цих РТГ в загальному порядку 35 одиниць бронетехніки (в тому числі - 10 танків), у складі артгрупи - 22 артилерійські установки (включаючи 8 РСЗВ). Одна група прибула в район Щастя - Станиця Луганська, інша висунулася до флангової позиції українських військ в районі н.п. Вергулівка.

Помітна зміна тактики ведення бойових дій з боку бойовиків. Тепер, замість масованого застосування бронетехніки на обраних ділянках, бойовики перейшли до тактики «малих вогневих груп», зазвичай комплектованих 3-4 одиницями техніки (максимум 5-6 одиниць).

Все частіше можна зустріти одиночний, «мандрівний» танк, БМП або пару БТР, які із заздалегідь обладнаних і замаскованих позицій наносять короткий вогневий удар по передньому краю позицій українських військ, а потім відходять в глибину своїх порядків. Це дуже характерно для бойових зіткнень на півночі Луганської області, в районі Авдіївки і Донецького аеропорту і на приморському напрямку, зазначає Тимчук.

comments powered by HyperComments