Путін погрожує Порошенку вторгненням

Четвер, 27 листопада 2014, 12:27
Президент Росії Володимир Путін відкрито пригрозив президентові України Петру Порошенку новим наступом, якщо Україна не відмовиться від вступу до Євросоюзу і НАТО, а також якщо не визнає так звані "ДНР" і "ЛНР". Повідомляє сайт «Главное».
Путін погрожує Порошенку вторгненням

26 листопада увечері Порошенко провів довгу,  півторагодинну розмову з Путіним, після якої президент прийшов досить пригніченим на засідання фракції, повідомляє Insider з посиланням на джерело в адміністрації президента.

О 22:00 журналісти, які чекали завершення фракції БПП, побачили, як з адміністрації президента вийшов посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

"Є проблема з Росією - вони погрожують почати наступ і вимагають визнання сепаратистських республік, а також відмову від вступу до НАТО і ЄС", - розповіло джерело АПвиданню.

Ще одна людина, близька до президента, повідомила, що до сьогодні контактів з Москвою не було більше тижня, після саміту в Австралії.

Також джерела додають до цієї історії події при підписанні коаліційної угоди. Тоді Блок Петра Порошенка не хотів підписувати документ в редакції, яка передбачала вступ України до НАТО. У партії аргументували це тим, що в НАТО Україну все одно не візьмуть, а ці популістські заяви лише спровокують Путіна.

У п'ятницю на зустрічі з громадськими активістами Майдану Порошенко був злий і дав зрозуміти, що дуже незадоволений цим рішенням.

"Ви думаєте, що ви зробили краще, але насправді – тільки гірше. Скоро Альянс зробить заяву, що не може нас прийняти. - сказав президент активістам, передає Insider.

"Через те, що у нас військовий конфлікт на Сході, до Альянсу нас ніхто не прийме. Зате Путіна це тільки розсердить", - додають соратники президента.

comments powered by HyperComments