Народні депутати України, харків’яни Ярослав Маркевич та Роман Семенуха від Об'єднання «Самопоміч» вимагають від коаліції проведення місцевих виборів восени

Вівторок, 7 квітня 2015, 14:39
Фракція «Об’єднання «Самопоміч» вважає, що сьогодні існує реальна загроза функціонуванню демократичних інститутів України. На жаль, деякі політичні сили, які у тому числі представляють коаліцію, не зацікавлені у проведені місцевих виборів восени цього року.
Народні депутати України, харків’яни Ярослав Маркевич та Роман Семенуха від Об'єднання «Самопоміч» вимагають від коаліції проведення місцевих виборів восени

У «Самопомочі»  наголошують, що на сьогодні боротьба за владу домінує над здоровим глуздом. Склад місцевих рад не відповідає настроям людей, у більшості міст є криміналітет при владі, тому затримка виборів призведе до трагедії.  Щоб змінити країну на краще, треба міняти ситуацію зсередини з новим складом депутатів на містах. 

«Ми повинні відстоювати свої права та недопустити узурпацію влади. Вибори мають відбутися восени! » - заявив народний депутат України Роман Семенуха.

 Народні депутати від «Самопомочі» переконані, що будь-яке штучне втручання у виборчий процес призведе до уповільнення реформування органів місцевого самоврядування, темпів бюджетної децентралізації, згортання демократії в Україні.

 Фракція «Об’єднання «Самопоміч» наполягає, щоб у виборчому законодавстві були враховані наступні принципи: 

         вибори в обласні та місцеві ради повинні проходити за пропорційною системою за відкритими списками;

         вибори до районних рад мають відбутися за мажоритарною системою (хоча це питання обговорюється);

         вибори до селищних рад повинні пройти за мажоритарною системою.

З метою підвищення легітимності обраних міських голів, «Самопоміч» наполягатиме запровадити виборчу систему абсолютної більшості для міст обласного значення – виборів мерів у два тури. Окрім цього повинно законодавчо внормувати процес передвиборчої агітації.

«Ми наполягаємо, щоб закон передбачав обмеження витрат на виборчу кампанію. Зокрема на виготовлення матеріалів передвиборчої агітації, на використання засобів масової інформації та на інші послуги, пов'язані з проведенням агітації. Також ми маємо відійти від практики, що виборча комісія переважно складається з вчителів та бюджетних працівників»,  – наголосив народний депутат України Ярослав Маркевич. 

 

 

comments powered by HyperComments